Categories: Ґаджети

Ось це поворот: Windows 10 померла

Share

Американська корпорація Microsoft влітку 2015 року випустила операційну систему Windows 10, яку вона запропонувала безкоштовно і абсолютно легально встановити всім користувачам версій 8 і 8.1, причому багато хто скористався такою можливістю. Проте, дана ОС як і раніше не може затьмарити Windows 7, на базі якої і нині по всьому світу працюють сотні мільйонів комп’ютерів. Їх власники роблять все заради того, щоб не використовувати новітнє програмне забезпечення, в якому їм не подобається дуже багато.

Крім заплутаного незручного інтерфейсу, операційна система Windows 10 містить ще й нав’язливу систему оновлень, що вимушує власників комп’ютерів регулярно ставити апдейти, а після їх установки дуже часто виникають неприємні проблеми. Так, ще навесні минулого року відбувся реліз апдейта Redstone 4. Власники комп’ютерів, які встановили його в числі перших, зіткнулися з вічним перезавантаженням, а також іншими неполадками. Як підсумок – проблему вдалося вирішити лише через місяць, в результаті чого апдейт став повністю доступний на місяць пізніше обіцяного терміну.

Восени минулого року Microsoft випустила апдейт Redstone 5, але перші люди, які його встановили на свої комп’ютери, помітили зникнення особистих файлів – документів, фотографій і багатьох інших. У підсумку, розробники визнали проблему і випустили стабільну працюючу збірку Windows 10 лише через 2 – 3 місяці. У ній виправили неполадки, які приводили до спроби завантажити особисті дані в хмарне сховище OneDrive, при якому велика їх частина була вилучена. І все це при тому, що всі великі оновлення для десятої «вінди» тестуються по більш ніж півроку до релізу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незадовго до Нового року розробники вирішили випустити апдейт KB4487345, що закриває пролом в системі захисту Windows 10. Проте, після його установки ноутбуки з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті просто перестали включатися. Все це вказує на те, що якість програмного забезпечення від Microsoft дуже сильно впало за останній рік, і у цього є причина – нова операційна система під кодовою назвою Lite, яка повинна замінити десяту «вінду» вже в найближчі роки.

Дана ОС має модульну структуру, що дозволяє використовувати її на будь-яких електронних гаджетах, починаючи від комп’ютерів і закінчуючи телевізорами. З огляду на низьку якість ПО очевидно, що тепер Microsoft цікавить тільки операційна система Lite, а Windows 10, яка так і не змогла стати найпопулярнішою платформою в історії, відтепер приділяють набагато менше уваги, від чого в кінцевому підсумку страждають прості користувачі. Таким чином, десята «вінда» просто померла, а такого повороту звичайно ж ніхто не чекав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Користуюсь десяткою з самого початку, і дуже задоволений.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024