Categories: Ґаджети

Головна особливість Windows 10 офіційно зазнала провалу

Share

Буквально на днях, американська корпорація Microsoft офіційно визнала головну особливість операційної системи Windows 10 цілковитим правалом, а доводить це той факт, що в новій збірці «вінди» від неї не залишилося й сліду, хоча ще під час анонса цієї ОС в 2015 році розробники розповідали, наскільки потрібною і корисною річчю є «живі плитки». За більш ніж три роки перебування десятої «вінди» на ринку користувачі так і не зрозуміли, навіщо взагалі потрібні ці самі «живі плитки». Навпаки, багато хто шукав інформацію про те, як від них позбутися, що можна частково зробити за допомогою стороннього ПО, однак повністю їх прибрати з операційної системи неможливо. У новій збірці Windows 10 з номером 19H1 від цієї головної особливості відмовилися, причому її не просто вимкнули, а взагалі видалили з усього програмного забезпечення, тобто не вийде навіть її активувати.

Тепер користувачі Windows 10 в меню «Пуск» не мають можливості закріпити якимось чином нові додатки, що раніше відбувалося автоматично. Відтепер всі елементи в головній всієї операційної системи є статичними, тобто вони не змінюють свого зовнішнього вигляду. Простіше кажучи, Microsoft вирішила повернутися до витоків, адже повноцінне нормальне меню «Пуск» було в Windows 7, а потім з ним почали відбуватися далеко не найприємніші речі.

Звичайно, знайдуться такі користувачі, які будуть сумувати за «живим плитками», але цілком собі очевидно, що на комп’ютерах і планшетах від них немає абсолютно ніякого толку. Вони лише заважають, займаючи робочий простір, адже замість них можна було просто розмістити ярлики для запуску потрібного ПО. Судячи з усього, навіть керівництво Microsoft зрозуміло і визнало, що затія з «живими плитками», вперше з’явилися ще в Windows 8, була повністю провальною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фінальна збірка операційної системи Windows 10 з оновленим меню «Пуск» повинна вийти в квітні нинішнього року, але вже зараз усі охочі можуть її встановити, взявши участь в інсайдерській програмі отримання раннього доступу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024

    Названі головні недоліки сучасних смартфонів, які багато хто вважає за переваги

    Сьогодні в смартфонах з'являються нові і нові функції. Але іноді вони можуть нашкодити. Екрани з…

    03.05.2024

    Apple дозволить альтернативні магазини програм для iPad

    30 квітня Євросоюз повідомив про свої плани прирівняти iPadOS (операційна система для iPad) та iOS,…

    03.05.2024