Комп’ютеру Macintosh виповнилося 35 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рівно 35 років тому, 24 січня 1984 року, на щорічних зборах акціонерів компанії Apple в Купертіно був представлений перший комп’ютер Macintosh або Mac.

Перед анонсом з’явився телевізійний рекламний ролик режисера Рідлі Скотта в якому використовувалася тематика роману Джорджа Оруелла «1984».

Ролик закінчувався такими словами: “24 січня 1984 Apple Computer представить Macintosh. І тоді ви зрозумієте чому 1984 не буде схожий на “1984”. Він викликав справжній ажіотаж і став дуже популярним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений 35 років тому Macintosh отримав процесор Motorola 68000, що працює на частоті 8 МГц, 128 Кб оперативної пам’яті і монохромний дисплей діагоналлю 9 дюймів і роздільною здатністю 512×384 пікселів. Він став першим серійним комп’ютером з графічним інтерфейсом і мишкою. Ціна пристрою склала $2495 (близько 69,2 тисяч сучасних гривень).

“Привіт, я Macintosh. Здорово вибратися з цієї сумки. Я не звик до публічних виступів, але хотів би поділитися з вами принципом, про який я подумав, коли вперше зустрів мейнфрейм IBM: ніколи не довіряйте КОМП’ЮТЕРУ, який ви не можете підняти. Так, я можу розмовляти, але зараз я хочу з великою гордістю представити вам людину, яка для мене як батько… Стів Джобс”, – Перші слова Macintosh.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.