Надто висока ціна Sony PlayStation 5 здивувала всіх користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нинішнє покоління ігрові консолей вже застаріло, що чудово розуміють не тільки розробники відеоігор, але ще і прості користувачі. Всі бачать, що PS4 за своїми можливостями, також як і Xbox One, вперлася в свою стелю по частині продуктивності, але таке положення консолей не змусить себе довго чекати. За даними від ряду джерел, вже зовсім скоро відбудеться презентація Sony PlayStation 5. Заради неї виробник вирішив пропустити виставку E3 2019 червні, організувавши свій власний захід, який має пройти в липні-серпні.

На тлі всього цього багато людей зараз задаються питанням про те, скільки ж коштуватиме нова PS5, коли вона надійде в продаж, адже в переважній більшості випадків купити її хочуть студенти та школярі, тобто такі люди, яким доведеться відкладати гроші на її покупку. Як відомо від джерел, які посилаються на ланцюжок поставок, собівартість Sony PlayStation 5 приблизно на 40 – 45% вища, ніж у моделі PlayStation 4 свого часу на старті продажів. Пов’язано це з дуже потужним «залізом» всередині приставки.

Виходячи з цього можна припустити, що раз PS4 на старті продажів в 2013 році продавали за 400 євро, то новинка коштуватиме близько 520 євро. При цьому, в таку суму грошей обійдеться модель Sony PlayStation 5, що володіє базовим об’ємом пам’яті, а такого більшості геймерів гарантовано буде недостатньо, тому як 1 ТБ вільного місця закінчиться швидко, адже одна гра, в середньому, важити буде приблизно 30 – 50 ГБ .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очевидно, що при такій шаленій ціні Sony PlayStation 5 багато людей, особливо з України, будуть змушені відмовитися від її покупки на користь ігрового комп’ютера. Проте, є один великий нюанс. Справа в тому, що за свої гроші консоль запропонує топове технічне оснащення, що дозволяє запускати ігри в 4K з частотою 60 кадрів в секунду, тоді як ігровий комп’ютер при ціні на рівні 20 000 гривень виявиться нездатний забезпечити високу якість графіки при такій роздільні здатності і з такою частотою.

Втім, оскільки для PS5 доведеться купувати ігри приблизно за 1 – 2 тис. гривень, є всі підстави вважати, що середньостатистичному геймеру за стартовий комплект, що складається з самої консолі і кількох ігор для неї, викласти доведеться близько 20 000 гривень, а можливо і більше. Бажаючим придбати шолом віртуальної реальності PS VR другого покоління доведеться витратити значну суму грошей ще і на його покупку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.