Categories: Ґаджети

Windows 10 прийшов раптовий кінець

Share

Після провальної операційної системи Windows 8 компанія Microsoft вирішила випустити Windows 10, яку вона назвала першою «універсальною ОС» для планшетів і комп’ютерів, в тому числі таких, які оснащені сенсорним екраном. Проте, багатьом власникам ПК дана платформа не припала до смаку, тому як вона все одно була сильно адаптована під електронні гаджети з сенсорним дисплеєм. Протягом багатьох років розробники намагалися всіх переконати, що новітнє програмне забезпечення краще старого, проте зробити це їм так і не вдалося.

Хоч Windows 10 і вийшла влітку 2015 року, але лише на днях кількість комп’ютерів на її базі перевищила ті, що працює на Windows 7, а вона побачила світ ще в 2009 році. На тлі всього цього Microsoft почала створювати нову ОС під кодовою назвою Lite, а від десятої «вінди» практично повністю відмовилася, що багато користувачів вже відчули на собі, коли їх електронний пристрій після установки чергового оновлення вийшло з ладу повністю або частково.

Ще навесні 2018 роки для Windows 10 випустили оновлення Redstone 4, але після його установки деякі комп’ютери переставали включатися. Цілий місяць тоді потрібен був розробникам на те, щоб виправити свій «косяк», хоча до цього нова збірка ОС тестувалася протягом півроку. Апдейт Redstone 5 став ще більш провальним, тому як його установка приводила в ряді випадків до повного зникнення особистих даних користувачів. Виправити цю проблему співробітники Microsoft змогли лише через більш ніж два місяці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вишенькою на торті виявилося злощасне оновлення KB4467691, яке розробники випустили тільки для того, щоб закрити пролом у захисті браузера Internet Explorer. Проте, після його установки багато ноутбуків з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті перестали включатися, в результаті чого їх власникам довелося звертатися в сервісний центр, або ж самостійно встановлювати заново Windows 10. Все це означає, що через створення нової ОС компанія Microsoft відмовилася від повноцінної підтримки десятої «вінди», а це призвело до того, що для неї настане раптовий кінець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Если бы Майкрософт отбросил свои имперские амбиции, по крайней мере нареканий было бы меньше. Но как же, такой гигант будет еще к кому то прислушиваться. Вот и выпустили гамно, пытавшееся завоевать мир подобно фашистам , считаясь только с собой и своими устремлениями. Даже с восьмеркой работать лучше, чем с хваленной десяткой, которая обогнала семерку только потому, что её массово стали ставить на новые компьютеры. При этом Майкрософт не ведет учет, сколько десяток снесли и перешли на семерки - им эти цифры очень не выгодны.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024