Незвичайний принтер PrintBrush XDR друкує на самих різних поверхнях

На сайті Kickstarter почався збір коштів на випуск незвичайного мобільного принтера PrintBrush XDR. У пристрої розмірами 111,2 х 76,5 х 72,7 мм (включаючи стикувальну станцію) використовується струминний принцип друку. А основною особливістю PrintBrush XDR є друк на різноманітних поверхнях з переміщенням принтера рукою користувача. Принтер може друкувати на папері, картоні, тканинах, дереві, пробці, пластику, металі і т. д.

Принтер розрахований на використання спільно з мобільним пристроєм або ПК. Для підключення використовується інтерфейс Wi-Fi IEEE 802.11 n. Крім того, можна використовувати інтерфейс USB.

В принтер вбудований оптичний датчик, який забезпечує рівномірність друку незалежно від швидкості руху. Компенсується не тільки швидкість, але і невеликі повороти (±15°) щодо лінії руху. Максимальна швидкість, з якою можна вести принтер по поверхні, дорівнює 300 мм/с, але розробники рекомендують друкувати зі швидкістю близько 100 мм/с. Дозвіл друку досягає 600 точок на дюйм.

Звичайно, є і слабкі місця. Так, розмір області друку обмежений розмірами 12,7 х 152,4 мм, 25,4 х 76,2 мм або 38,1 х 50,8 мм, а точність передачі кольору, обумовлена використанням картриджа CMY, не дозволяє друкувати фотографії. Крім того, слід враховувати, що чорнило є водорозчинними (використовується картридж HP W3T00A), так що часто роздруківки доведеться захищати спеціальним лаком.

Одного картриджа вистачає приблизно на 5000 роздруківок, заряду акумулятора — на 4000. Коли принтер не використовується, він автоматично переходить в сплячий режим. Щоб чорнило не засохли в друкуючій голівці, його слід ставити на спеціальну стикувальну станцію.

Учасникам збору коштів принтер запропонований приблизно за 240 доларів (6 700 грн.). В комплект входить картридж, який протягом першого року використання можна буде безкоштовно обмінювати на новий (не частіше одного разу на місяць).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.