Bixby, посунься: в телевізорах Samsung з’явиться Google Assistant

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung вирішила додати підтримку голосового помічника Google Assistant в свої телевізори лінійки 2019 року. За даними Variety, компанія оголосить про співпрацю з пошуковим гігантом вже в наступному місяці на виставці Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі.

Фірмовий асистент з’явився в моделях QLED 2018 року, але тільки на ринках США і Південної Кореї. Причина сама банальна-Bixby говорить тільки англійською та корейською мовами. Його можливості теж обмежені. Голосове управління поки що не працює зі сторонніми додатками, але Samsung не збирається відмовлятися від своєї розробки і вже в наступному році відкриє доступ до сервісу для сторонніх розробників.

Наскільки сильно Google Assistant буде інтегрований в ТВ-платформу — невідомо. LG, наприклад, теж вбудувала асистент в свої телевізори, але залишила власний універсальний пошук в WebOS. Сторонній помічник можна використовувати для перегляду фотографій з Google Photos, виведення на екран прогнозу погоди і календаря, управління сумісними «розумними» пристроями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді цього року Samsung оформила кілька торгових марок, пов’язаних із звуком. Згадується в тому числі технологія підстроювання звучання в залежності від розташування телевізора і обстановки. Поки невідомо, коли функція може з’явитися в комерційних пристроях. Щось подібне ми вже бачили в смарт-колонках Apple HomePod і Google Home Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.