Categories: Ґаджети

Це щось нове: WhatsApp отримав нову функцію

Share

21 грудня 2018 року, розробники в особі американської корпорації Facebook заявили про те, що вони вирішили здійснити давню мрію мільйонів людей, додавши в свою фірмову ПО підтримку криптовалюти. Для цього було використано не біткоіни або ефіріум, а своя власна, але вона дуже сильно прив’язана до курсу долара, щоб таким чином мінімізувати її волатильність.

Повідомляється, що криптовалюта була створена спеціально для використання всередині WhatsApp. Користувачі зможуть її не тільки купувати для зберігання грошей, але ще і передавати іншим. Нова можливість буде доступна всім бажаючим у всіх регіонах світу, проте компанія Facebook зараз працює над стратегією щодо інтеграції такої можливості. Проблема в тому, що законодавства деяких країн світу, на кшталт Росії, забороняють створювати фінансові установи без схвалення Центробанку чи інших компетентних органів. Це сильно ускладнює процес впроваджує в ряді регіонів.

Саме тому співробітники Facebook зараз працюють над тим, щоб зважити всі ризики і розраховувати саму концепцію того, як нова можливість буде функціонувати. За задумом творців, з її допомогою користувачі WhatsApp зможуть використовувати якийсь електронний гаманець, з використанням якого можна буде не тільки переводити гроші кому-небудь ще, але ще і оплачувати різні послуги. Купувати нової криптовалюта дозволять з використанням банківських карт, а також, крім того, за допомогою інших засобів оплати, на кшталт PayPal.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залишається вірити, що запущена власна грошова одиниця буде сприйнята аудиторією WhatsApp позитивно, адже інакше нічого хорошого компанію Facebook, репутація якої була сильно зіпсована в 2018 році, не чекає. Якщо все вийде так, як обіцяють, то користувачі зможуть через свій улюблений месенджер оплачувати що-небудь, не ім’я при цьому інших засобів оплати, крім хіба що банківських карт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024