Робот, що створений для любові та радощів – це Lovot

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японський стартап Groove X, заснований колишнім співробітником підрозділу робототехніки SoftBank Group, представив свій перший виріб. Це робот-компаньйон, створений радувати користувачів. Призначення робота відображено в його назві. Слово Lovot утворено об’єднанням слів love («любов») і robot («робот»).

Для взаємодії з навколишнім середовищем робот використовує штучний інтелект (ІІ), а для переміщення-колісний привід. Зовні робот нагадує м’яку іграшку у формі пінгвіна, а для спілкування він використовує попискування. Робота можна переодягати.

Робот імітує прихильність до користувачів, які проявляють доброту: він стає теплим на дотик, може засипати при заколисуванні і слід за користувачем, якщо його звуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У робота є й більш практичне застосування — спостереження за дитиною або будинком за допомогою вбудованої камери, до якої можна отримати доступ через мобільний додаток.

Джерело вважає Lovot конкурентом роботизованою собаки Sony Aibo, відродженої в минулому році більш ніж через десять років після припинення виробництва.

Популярності Lovot, швидше за все, буде перешкоджати його ціна, яка приблизно дорівнює 3100 доларів (86 200 гривень). До неї ще слід додати регулярну плату за підписку на сервіс. Продажі роботів почнуться в кінці 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.