Categories: Ґаджети

Windows 10 завдала сильного удару в спину всім користувачам

Share

Як повідомили користувачі на форумі Reddit, без будь-якого дозволу операційна система від Microsoft сама передає «Історію активності» в хмарне сховище, а то є в руки третіх осіб, нехай і не прямо. Простіше кажучи, локальні дані комп’ютера передаються на хмарні сервера, отримати доступ до яких можуть співробітники правоохоронних органів, а також, можливо досвідчені хакери. Інформація про активність передається вже багато місяців, але звернули увагу на це тільки зараз.

При цьому абсолютно не має ніякого значення, який локальний обліковий запис використовується в Windows 10. Всі дані завантажуються в OneDrive однаково і прямо за замовчуванням. Щоб перевірити, чи стали ви жертвою десятої «вінди» і хитрою компанією Microsoft, слід запустити «Параметри», після чого відкрити розділ «Конфіденційність». У ньому буде перебувати меню «Журнал дій», яке потрібно відкрити. Якщо в ньому встановлені галочки навпроти пунктів «Зберегти мій журнал активності на цьому пристрої» і «Надіслати мій журнал активності в Microsoft», то ваш електронний пристрій передавало всі дані в руки третіх осіб.

Відзначається, що навіть якщо не включати синхронізацію з OneDrive, або ж примусово відключити цю функцію, операційна система все одно буде передавати ці відомості в руки Microsoft, що користувачі Windows 10 зуміли з’ясувати досвідченим шляхом. Багато постраждалих вже подали скарги в компетентні органи в Європі і США, щоб уряд розібрався з таким станом справ, адже на обличчя нахабне використання інформації користувачів без їх згоди. Журналісти вважають, що корпорація повинна понести суворе покарання і повністю змінити політику роботи з даними користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024