Sony PlayStation 5 не отримає дисководу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що зараз все ігрове співтовариство чекає офіційного анонсу ігрової приставки Sony PlayStation 5, анонс якої трапиться вже в першій половині 2019 року, тобто досить скоро. Звичайно, продажі приставки стартують відчутно пізніше, проте це вже далеко не так важливо. Чим ближче анонс цієї консолі, тим більше в мережу потрапляє різних відомостей про неї. 23 листопада 2018 року надійшла вкрай цікава інформація, яка гарантовано припаде багатьом не до душі.

Справа в тому, що Sony PlayStation 5 не зможе запускати ігри, але є великий нюанс. Інженери вирішили не встановлювати у приставку будь-який дисковод, тобто консоль не зможе працювати з дисками. Замість цього вона отримає передовий модуль Wi-Fi 802.11 ac, який дозволить їй розвивати максимальну швидкість передачі даних всередині мережі. Всі відеоігри для цієї консолі через відсутність у ній дисковода доведеться, найімовірніше, купувати в магазині PlayStation Store.

При цьому, на полицях магазинів ігри для PS5 все ж будуть продаватися, та тільки ось всередині упаковки будуть знаходитися не диски, а спеціальні коди, введення яких в магазині PS Store дозволить завантажити куплену відеогру. За рахунок такого рішення вдасться значно знизити собівартість консолі, адже привід Blu-ray є дорогим задоволенням, також як і диски такого стандарту. Втім, через відсутність дисковода відеоіграми буде неможливо обмінюватися, як і продавати вже пройдені на торгових майданчиках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гра буде прив’язуватися до конкретного облікового запису, тільки з якого її потім і можна буде завантажити. При цьому, швидше за все, коди не матимуть регіональних відмінностей, тобто відеогра, що куплена в Європі, зможе запуститися в Україні, причому вже з українською мовою. Все це стане можливим завдяки тому, що разом з консоллю Sony PlayStation 5 публіці представлять абсолютно новий магазин PS Store, заради якого японська корпорація в даний час будує нові дата-центри.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.