Стартап на випуск наборів для самостійної збірки телефонів MAKERphone зібрав більше 300 тисяч долларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через добу на сайті KickStarter завершиться збір коштів на випуск наборів для самостійної збірки телефонів MAKERphone. Розраховуючи залучити не менше 15 000 доларів (більш за 416 000 гривень), автори проекту змогли зібрати більше 300 000 доларів (близько 8,3 мільйона гривень).

Набір включає всі деталі і вузли, необхідні для складання пристрою. Сама збірка потребує деяких інструментів і навичок — доведеться навіть трохи попрацювати паяльником, але вона під силу навіть початківцям ентузіастам електроніки.

За задумом творців MAKERphone, навіть гарне уявлення про пристрій телефону дає можливість збирачеві приємне почуття володіння річчю, зробленої своїми руками. Крім того, набір можна використовувати в навчальних цілях, в тому числі — для навчання програмування. Збірка займає близько 7 годин, а впоратися з цим завданням може дитина у віці від 11 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Набір запропонований в двох варіантах – з підтримкою мереж 4G і без такої. Основою апарату служить однокристальна система ESP32 з двоядерним 32-розрядним процесором Tensilica Xtensa LX6, що працює на частоті 160 МГц. Процесора є 4 МБ вбудованої флеш-пам’яті і 520 КБ SRAM, периферійні інтерфейси I2C, I2S, UART і генератори ШІМ. Є підтримка Wi-Fi 802.11 b/g/n і Bluetooth v4.2 BR/EDR і BLE. Конфігурація також включає кольоровий дисплей розміром 1,8 дюйма і роздільною здатністю 160 х 128 пікселів, 10-розрядний ЦАП звукової, УНЧ, гучномовець і світлодіоди програмованої підсвічування, а також слот microSD. В комплект входить карта об’ємом 128 МБ з програмами та іграми. Телефон розрахований на картку micro-SIM. Працює він від акумулятора ємністю 600 мАг, для зарядки якого використовується порт USB. Для введення є чотирьохпозиційний джойстик і 18 кнопок.

Зараз мінімальний внесок, що дозволяє сподіватися на отримання набору в березні майбутнього року, дорівнює 94 доларам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.