Проект «розумних» контактних лінз Google для діабетиків відклали на полицю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Ще у 2014 році Google зайнялася розробкою контактних лінз для вимірювання рівня глюкози в організмі. З тих пір дослідницький підрозділ встиг відокремитися в самостійну компанію Verily Life Sciences (теж входить в холдинг Alphabet), але домогтися очікуваних результатів за проектом так і не вдалося. Тому його вирішили поки заморозити.

За своїм складом слізна рідина схожа з плазмою крові, і нова технологія потенційно могла замінити традиційні способи аналізу. У Verily розробили мініатюрні сенсори і створили тисячі варіантів контактних лінз. Але не змогли домогтися стійкої кореляції між показниками рівня глюкози в сльозах і крові. При вимірюванні прямо на оці доводиться працювати з невеликим обсягом матеріалу, і отримати точний результат не так просто.

Незважаючи на невдачу з контактними лінзами, Verily не збирається здаватися і продовжить розробляти рішення для контролю за рівнем цукру в крові. Спільно з Alcon, офтальмологічним підрозділом Novartis, фахівці також працюють над двома типами «розумних» лінз для поліпшення зору. Ці напрямки залишаються пріоритетними для компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший варіант контактних лінз Verily покликаний полегшити життя людям з віковою далекозорістю (гіперметропією). Інші смарт-лінзи розміщуються прямо в оці і допомагають краще бачити після операції з видалення катаракти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.