Categories: Ґаджети

У навушників AirPods з’явився новий конкурент від компанії Nokia

Share
Час читання: 2 хв.

В ході своєї жовтневої презентації фінська HMD Global представила публіці свої перші бездротові навушники, які націлені на користувачів смартфонів, планшетів, телевізорів, комп’ютерів та багатьох інших електронних пристроїв. Новинка називається Nokia True Wireless Earbuds, а її формфактор унікальний. Від одного заряду батареї навушники працюють 3,5 – 4 години відтворення звуку при середній гучності, а завдяки футляру ця цифра зросте до 14 – 16 годин.

Простіше кажучи, одного повного заряду кейса і самих навушників вистачає більш ніж на повний день прослуховування музики, але, звичайно, з перервами на перезарядку навушників. На відміну від AirPods, новинка від Nokia працює на базі технології Bluetooth 5.0, яка забезпечує передачу даних не в радіусі 10 метрів, а цілих 50 метрів. На практиці це означає, що можна буде без будь-яких складнощів переміщатися по звичайній 2-кімнатній квартирі і слухати музику.

В наявності захист від води і бризок за стандартом IP66, тобто попадання під дощ цим бездротовим навушників не страшні. Виробник запевняє, що за рахунок невеликої ваги (5 грам) вони відмінно підходять для любителів активного спорту, тому як мають тип конструкції заглушки, за рахунок чого надійно фіксуються в вусі і не випадають. Підзарядка кейса відбувається за допомогою роз’єму USB Type-C, що гарантовано порадує власників смартфонів на базі Android.

Офіційна рекомендована ціна Nokia True Wireless Earbuds в Європі – 130 євро. Так, цінник не самий доступний, але Apple просить за AirPods з більш поганими характеристиками відчутно більше. Виробник не уточнює, коли саме новинка надійде в продаж, але відбутися це абсолютно точно має до кінця нинішнього року.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024

    Apple знову переносить дату виходу найпопулярнішого iPad

    Глава аналітичної фірми Display Supply Chain Consultants Росс Янг поділився цікавими інсайдами щодо двох майбутніх…

    20.09.2024