Техніку Apple чекає подорожчання через нові податки в США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, найприбутковіша компанія світу, оголосила, що ціни на деякі гаджети, вироблені на заводах Китаю, будуть підвищені. Зокрема, підвищення торкнеться популярних «розумних» годинників Apple Watch, навушників AirPods і Beats, комп’ютерів Mac mini, стилуса Apple Pencil, розумної колонки HomePod, роутерів AirPort і Time Capsule, мишки Magic Mouse і Magic Trackpad, фірмових чохлів для iPhone, iPad і MacBook, різних зарядні пристрої та адаптери.

Вимушене підвищення цін пов’язане з рішенням американського уряду про збільшення податків на виробництво товарів поза територією країни. Уже попередньо обговорені тарифи на першу партію продуктів вартістю в 50 мільярдів доларів. На фінальному етапі Apple визначиться з цінами товарів ще на 200 мільярдів.

Нещодавно президент США Дональд Трамп повідомив про введення податків на зовнішнє виробництво загальною сумою на $ 267 млрд. Аналітики переконані, що жорстка міра торкнеться всіх категорій споживчих товарів. Те, що відбувається вже відбивається на біржі: акції Apple, раніше виросли на 1 відсоток, після новини про підвищення впали на 0,8 відсотка, закрившись на рівні 221,30 долара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.