LG представила перший в світі OLED-телевізор формату 8K

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG Electronics (LG) приурочила до виставки IFA 2018 анонс першого в світі телевізора формату  , виконаного за технологією органічних світлодіодів ( OLED ).Нагадаємо, що OLED-панелі мають ряд переваг в порівнянні з традиційними РК-екранами.

Органічні світлодіоди самостійно випромінюють світло, а значить, не мають потреби в підсвічуванні. Крім того, такі дисплеї можуть похвалитися невеликою товщиною.

Представлений телевізор має розмір 88 дюймів по діагоналі. Його роздільна здатність становить 7680 × 4320 крапок, що в чотири рази вище в порівнянні з форматом 4К (3840 × 2160 пікселів). Сумарна кількість пікселів становить приблизно 34 млн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

LG відзначає, що панель забезпечує зображення найвищої якості з глибоким чорним кольором.

Крім того, йдеться про високий показник контрастності, але точне значення не наводиться.Про те, коли і за якою ціною OLED-телевізори формату 8K можуть з’явитися на комерційному ринку, нічого не повідомляється.

За оцінками, в поточному році відвантаження ТВ-панелей на основі технології OLED збільшаться в два рази в порівнянні з минулим роком. До 2022 року поставки таких пристроїв перевищать 9 млн штук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.