Оновлення Windows 10 вбиває комп’ютери на процесорах AMD

Пристрої на базі процесорів AMD перестають завантажуватися після отримання повторного оновлення, що виправляє гучну вразливість Spectre, не призначеного для них. Microsoft зберігає мовчання.

Комп’ютери на AMD помилково отримують оновлення для Intel.

Випущене в липні 2018 р оновлення KB4100347 для операційної системи Microsoft Windows 10, покликане вирішити проблему уразливості до Spectre Variant 2, воно може приносити більше шкоди, ніж користі. У Мережі з’явилася інформація про те, що в деяких випадках установка даного патча веде до втрати працездатності системи після її перезавантаження.

Оновлення призначено винятково для машин, що працюють під управлінням процесорів Intel – це випливає з опису патча, опублікованого на офіційному сайті підтримки Microsoft. Тим не менш, деякі власники чіпів AMD, мабуть, також отримали дане оновлення. В результаті його установки операційна система почала «зависати» на етапі завантаження, супроводжуваному відображенням логотипу Windows.

Варто також відзначити, що з невідомих причин оновлення з тим же самим індексом повторно вийшло в кінці серпня 2018 г. Опис патча при цьому залишилося колишнім, тому неясно, чи містить він які-небудь зміни.

В даний час складно оцінити кількість пристроїв, на які оновлення було встановлено помилково, а Microsoft поки не прокоментувала ситуацію, що виникла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я