Categories: Ґаджети

Microsoft назавжди вбила Windows

Share

У сучасній історії компанії Microsoft було вкрай багато вкрай невдалих моментів, за які їй має бути соромно. 21 серпня 2018 року, ця американська корпорація «вбила» Windows, причому не тільки для комп’ютерів і планшетів, але ще для смартфонів. Відома IT-компанія відмовилася забезпечувати її підтримку, як з технічної частини, так і програми. Це означає, що ніяких більше оновлень, консультацій по телефону і навіть патчів для системи безпеки.

На щастя, страшна доля спіткала операційну систему Windows 8, яку багато фанатів Microsoft вважають навіть менш вдалою, що Windows Vista, випущену через кілька років після XP. На цій ОС буде поставлений хрест в останній день жовтня, тому як вже з початку листопада апдейти випускатися перестануть. Крім того, з цього моменту розробники перестануть приймати в магазина ПО різні програми та ігри, створені для восьмого віндовса.

З липня 2019 американська корпорація Microsoft має намір заборонити всім розробникам випускати оновлення для програмного забезпечення, призначеного для пристроїв на базі Windows 8, включаючи версію Phone для смартфонів. Це означає, що всім користувачам доведеться задовольнятися старим застарілим ПО, в якому вже ніколи не буде нових функцій і можливостей, а проблеми вирішувати ніхто не стане. У липні 2023 році розробники видалять з Windows Store все програмне забезпечення, призначене для восьмого віндовса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, компанія Microsoft назавжди «вбила» одну з найактуальніших версій Windows 8. Всім власникам комп’ютерів, планшетів і смартфонів на її базі слід оновитися до новішого ПЗ, тому що інакше доведеться залишитися без оновлень, патчів для системи захисту, програмного забезпечення в особі програм та ігор, а також багато інших речей, без яких жодна операційна система не зможе довго перебувати на ринку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Вот так и создаются фейковые новости, господа - ради красного словца. Всего лишь убрать цифирьку 8 из названия и "сенсация" готова. Не стыдно ?

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    TrendForce: у 2024 році ринок OLED-моніторів зросте більш ніж на 160%

    Як повідомляє команда аналітичної компанії TrendForce, у 2024 році постачання OLED-моніторів значно зросли — якщо…

    16.05.2024

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024