Нові Orpheus від Sennheiser: ім’я, досконалість та успіх, як традиція

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Унікальні й найдовершеніші в світі навушники Sennheiser HE 1 у версії для країн Європи офіційно отримали ім’я Orpheus.

Компанія Sennheiser прийняла рішення перейменувати флагманську модель лінійки аудіофільських навушників. Відтепер європейська версія неперевершених HE 1, найкращих (і найдорожчих) навушників на планеті, називатиметься Orpheus на честь свого не менш видатного попередника, легендарних Orpheus HE 90/HEV 90, котрі лімітованою серією з 300 екземплярів випускалися майже 30 років тому .

Сьогодні, напевно, лише ті зі справжніх поціновувачів якісного звуку, что аудіофільською справою захоплюються вже не один десяток років, пам’ятають, який грандіозний фурор справили в світі аудіо на самому початку 1990-х нові тоді Orpheus – справжній технологічний шедевр, що ним Sennheiser раз і назавжди розвіяла колишній міф про обмежені можливості навушників. І на наступні десятиліття, аж до 2015 року, в індустрії технологій роботи зі звуком фірмова електростатична система випромінювачів Orpheus стала визнаним еталоном якості, а самі навушники – найкращими у світі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А у 2015 році, на честь 70-річного ювілею марки, Sennheiser представила світу повноправного нащадка знаменитих Orpheus, навушники з удосконаленою електростатичного системою, що відразу позначили нові горизонти для сучасного аудіофільського звуку. І ось тепер модель, котра три роки тому вийшла в продаж під своїм заводським індексом HE 1, нарешті отримала власне ім’я. В Sennheiser вважають, що ці навушники гідні називатися Orpheus, тобто, так само, як і їх легендарний попередник.

“Що стосується досконалості звучання, то найголовніше, шедевральний “голос” перших Orpheus, нові HE 1 успадкували в повній мірі. І ми щиро раді тому, що вітепер і ці навушники теж мають ім’я”, – прокоментував рішення компанії Аксель Грелль, керівник напрямку продукції для аудіофілов Sennheiser.

Orpheus другого поколінння унікальним чином поєднують у собі найпередовіші наукові й технологічні напрацювання Sennheiser з доведеними до досконалості технологіями виробництва високотехнологічних компонентів і складних аудіосистем.Результат – безпрецедентно високий рівень якості звучання, фантастична просторовість та максимальна точність у відтворенні звуку.

Щоправда, як і перші Orpheus, звук найвищого ступеня чистоти й реалістичності нові навушники відтворювати можуть лише у повністю замкнутій системі з високовольтним восьмиламповим підсилювачем, котрий генерує звук у найширшому діапазоні частот і з мінімальними спотвореннями. Підсилювач Orpheus виконаний у корпусі з цільного мармуру, що запобігає шкідливим вібраціям. Навушники працюють тільки зі своїм підсилювачем і не працюють з іншими, а підсилювач не працює з іншими навушниками.

Однак саме завдяки такому підсилювачу електростатичні випромінювачі Orpheus з керамічними електродами здатні відтворювати найвищої якості звук у діапазоні від 8 Гц до 100 кГц. Він, звичайно, з великим запасом перекриває можливості навіть найтренованішого людського слуху, але в той же час дає змогу абсолютно чітко чути усі без винятку відтінки звучання, навіть здавалося б зовсім невловимі. Більш того, коефіцієнт нелінійних спотворень, що його забезпечують супертонкі платинові діафрагми навушників, становить не більше 0.01% на 1 кГц / 100 децибелів і є найнижчим за всю історію вимірювань показників аудіоапаратури, створеної людством.

І на завершення також відзначимо, що нові Orpheus виробляються лише на німецькому заводі Sennheiser у місті Ведемарк. Збирають ці системи тільки вручну, швидкість випуску дуже обмежена, тому майбутні власники чекають свої Orpheus не менше року після розміщення замовлення. Вартість моделі 50000 євро. За матеріалами сайту sennheiserstore.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.