Categories: Ґаджети

Головна особливість Sony PlayStation 5 вразить абсолютно всіх

Share
Час читання: 2 хв.

За офіційною інформацією від Sony, дні ігрової приставки PlayStation 4 вже полічені, тому як в березні 2021 року його назавжди пропаде з полиць магазинів, а її виробництво має припинитися за кілька місяців до цієї події. Це означає, що вже в найближчі два роки на ринок гарантовано надійде нова консоль, а саме – Sony PlayStation 5, про яку з кожним днем ​​в мережі з’являється все більше подробиць.

Як стало відомо, 4 серпня 2018 року, від видання BG, головна особливість ігрової приставки Sony PlayStation 5 повалить абсолютно всіх в шок, тому як у багатьох геймерів виникнуть реальні труднощі з розумінням того, як же грати на ній в ігри. За майже 20 років всі звикли до того, що в консоль потрібно вставити диск, на який записала відеогра. Потім в неї можна буде в повній мірі грати. В приставки PS3 і PS4 встановлений дорогий Blu-ray привід, який може зчитувати інформацію з дисків, що володіють величезними обсягами даних.

Ігрові студії впевнені, що розмір ігор для PS5 сягатиме 100 ГБ, тобто дуже значних обсягів. Якщо записувати їх на Blu-ray диски, то собівартість однієї відеоігри може зрости так сильно, що готова відеогра буде продаватися за $ 80 – 100, тобто відчутно дорожче, ніж для нинішньої PS4. У зв’язку з цим, за даними джерела, японська Sony зараз розглядає два варіанти розвитку події, причому в обох від звичного приводу відмовилися.

У першому випадку купувати ігри для Sony PlayStation 5 геймери зможуть тільки в онлайн-режимі, тобто через магазин PS Store. Для цього буде потрібно інтернет, але зате вдасться знизити ціни на ігри за рахунок економії на фізичних носіях інформації. У другому випадку, до якого схиляється компанія, ігри будуть продаватися не тільки через інтернет, але ще і в магазинах. Записані вони будуть не на звичні диски, а на спеціальні накопичувачі, які створені спеціально для цього ігрового пристрою. Компанія Sony вже створила свого часу такі для PSP, а потім і для PS Vita.

Остаточне рішення з цього приводу має бути прийнято в найближчі півроку, тому як офіційний анонс новенької PS5 очікується в ході виставки E3 2019, яка пройде в червні наступного року.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Core i5-13400 порівняли з i7-12700K в іграх в 2024 р.

    У 2024 році було проведено порівняння продуктивності процесорів Core i5-13400 та Core i7-12700K. Тестування відбулося…

    28.09.2024

    WordPress заблокувала доступ серверів WP Engine до свого ресурсу

    Видання The Register повідомило про конфлікт, який стався між системою управління контентом (CMS) WordPress та…

    28.09.2024

    Apple Vision Pro 2 надійде в масове виробництво у другій половині 2025 року

    Apple планує випустити друге покоління своїх AR-гарнітур під назвою Apple Vision Pro 2. Незважаючи на…

    28.09.2024

    Galaxy S25 Ultra може отримати 16 ГБ оперативної пам’яті

    На початку серпня Samsung оголосила про початок виробництва найтонших чіпів пам'яті для мобільних пристроїв, які…

    28.09.2024

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024

    Microsoft нарешті усунула давню проблему єдиного входу в Windows 10

    Цього тижня Microsoft випустила необов'язкове оновлення KB5043133 для Windows 10, яке принесло кілька покращень у…

    27.09.2024