Неймовірний смартфон на Windows 95 вперше показали на відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад на просторах мережі з’явився відеоролик, в рамках якої публіці показують смартфон на базі операційної системи Windows 95. Вона вийшла більш двадцяти років тому. Як можна легко помітити, її зовнішній вигляд вже виглядає дуже сильно застарілим, проте це не завадило оптимізувати дизайн під мобільний пристрій від компанії Microsoft, який оснащено 5-дюймовим дисплеєм і процесором на базі архітектури ARM.

В основі зовнішнього вигляду операційної системи Windows 95 для смартфонів лежить плиткова структура, яка вперше з’явилася в Windows 8. У мобільний пристрій, судячи по відео, навіть вбудований голосовий помічник, однак це не фірмова Cortana від Microsoft, а щось інше, ймовірно, більше застаріле, щоб не виділятися на фоні всієї операційної системи. На мобільний пристрій можна встановлювати сторонні додатки, а зробити це дуже просто.

Провести установку будь-якого ПО на смартфон під управлінням Windows 95 можна через магазин Windows Store, якого не було в оригінальній операційній системі, якій вже виповнилося понад 20 років. Важливо розуміти, що дане відео було підготовлено професійним дизайнером, а відображає воно виключно його бажання і мрії. Звичайно, не виключено, що Microsoft колись розглядала можливість портування даної ОС на мобільні пристрої, проте ймовірність цього практично нульова.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.