Google створила найкращий в світі планшет за доступною ціною

Зараз на ринку є планшетні комп’ютери на базі Windows 10, яким під силу майже будь-які завдання, але користуватися ними незручно через велику кількість зайвих функцій і можливостей, та й «віндовс» на мобільних гаджетах працює далеко не так спритно, як хотілося б. Як стало відомо сьогодні, 23 червня 2018 року, компанія Google створила найкращий в світі планшет, який буде продаватися за доступною ціною – за $ 500.

Повідомляється, що основою новинки став 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 845 з тактовою частотою 2,8 ГГц і графікою Adreno 630. За рахунок нього фірмовий планшет «пошукового гіганта» отримає можливість працювати на одному заряді при активному екрані більше однієї доби. Поки що невідомо, чи зможе пристрій підключатися до мережі стільникового оператора LTE 4G, але зате точно відомо, що в якості ОС використовується Chrome OS.

Якщо коротко описувати операційну систему, то доречно буде сказати, що це щось середнє між macOS і Linux, але дуже сильно спрощене і адаптоване здебільшого під роботу з інтернетом. За рахунок співпраці з Qualcomm компанія Google має намір спробувати створити новий клас пристроїв, відродивши інтерес покупців до планшетів, на яких за рахунок нової ОС можна буде повноцінно працювати і підключати різного роду доповнення, в тому числі мишки і клавіатури.

За попередніми даними, Google представить свій перший планшет на Chrome OS і на базі процесора ARM вже в жовтні нинішнього року, разом з новими смартфонами – Pixel 3 і Pixel 3 XL.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.