Categories: Ґаджети

Комп’ютери на Windows 10 атакував смертоносний вірус

Share

У світі є як чесні люди, так і нечесні, які заробляють гроші на чужих стражданнях і болі. Сьогодні, 19 червня 2018 року, стало відомо про те, що група зловмисників запустила смертоносний вірус, який буквально знищує комп’ютери на Windows 10 і інших ОС від компанії Microsoft, змушуючи їх робити будь-які речі, пов’язані з нанесенням шкоди. Якщо вірус під назвою Zacinlo оселився на PC, то електронний пристрій слід негайно відключити від інтернету і тільки потім почати працювати над ліквідацією.

Якщо знехтувати цим правилам, то найнебезпечніший троян може вкрасти банківські дані, облікові записи для різних сайтів, акаунти від соціальних мереж, а також багато інших даних, аж до особистих фотографій. Виявити троян Zacinlo вдалося ще в 2012 році, тобто 6 років тому, проте зовсім недавно його творці запустили його модернізовану версію, яка стрімко поширюється по всьому світу.

Атаку смертоносного вірусу вдалося виявити групі експертів з компанії Bitdefender, які поставили собі за мету забезпечувати безпеку користувачів комп’ютерів і інших пристроїв, але, звичайно, за гроші. Троян Zacinlo звертається з операційною системою і антивірусами там, немов його взагалі немає на комп’ютері, тому як всі дії він виконує шляхом кліків. В результаті цього всі системи захисту не можуть його знайти, тому як вони вважають, що він – це жива людина, яка просто користується комп’ютером.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Творці Zacinlo вирішили не шукати якісь проломи в системі захисту Windows 10 і її більш ранніх версій, зробивши наголос на імітацію поведінки звичайної людини. Експерти запевняють, що задумка хакерів вдалася, тому як зараз даними трояном вже заражено понад 3 млн комп’ютерів, тобто майже на кожному 100-му його можна зустріти. З кожним днем ​​ситуація лише погіршується.

Фахівці з безпеки з’ясували, що троян проникає на комп’ютери найчастіше під видом безкоштовного VPN-сервісу. Користувачам обіцяють привабливі умови – високу швидкість і інші переваги. Після потрапляння на комп’ютер, через кілька днів, троян активізується і починає виконувати різні дії, на зразок показу реклами і крадіжки особистих даних. Троян на 100% сумісний з браузерами Microsoft Edge, Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera і Safari.

Єдиний спосіб виявити вірус – просканувати комп’ютер цілком і повністю, коли операційна система Windows 10 або її більш ранні версії запущені в безпечному режимі. Та й то, лише деяким антивірусів (найкращим) під силу виявити даний шкідливий код.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024