Categories: Ґаджети

Оновлення для Windows 10 стали платними. Платити величезні суми доведеться всім

Share

Компанія Microsoft ніколи не славилася якісним програмним забезпеченням. В Україні велика частина банкоматів і терміналів працює на застарілій Windows XP, в результаті чого в їх роботі постійно спостерігаються якісь проблеми. Як вдалося з’ясувати британському виданню Which, поновлення для Windows 10 несподівано стали платними, а платити за них доводиться всім. Мова йде не про якісь 50 або 100 гривень, а про цілі 2 500 гривень. Саме таку суму грошей доводиться віддавати за кожен великий апдейт.

Журналісти провели опитування серед своїх читачів, в якому взяло участь понад 4 000 осіб. Експерти з’ясували, що з кожним днем ​​все більшій кількості людей доводиться платити гроші за оновлення для операційної системи Windows 10. Віддавати грошові кошти потрібно не компанії Microsoft, хоча «вінда» також є платною, а фахівцям, які за гроші лагодять комп’ютери. Повідомляється, що 46% опитаних постійно стикаються з поломкою ОС після установки на неї великих апдейтів і звертаються за допомогою до експертів.

Користувачі запевняють, що після установки оновлень у них починаються реальні проблеми з комп’ютерами. Вони починають працювати набагато повільніше, відмовляються включатися, або просто починають відверто глючить. Більшість людей не в змозі вирішити ці проблеми самостійно, тому вони звертаються за допомогою до технічних фахівців, які за кілька годин відновлюють працездатність Windows 10. У середньому, вони беруть близько 67 фунтів стерлінгів, тобто близько 3000 гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше з ладу комп’ютери на Windows 10 виводять великі поновлення, що випускаються компанією Microsoft двічі на рік – восени та навесні. Не можна не помітити, що ліцензія коштує близько 4 000 гривень, тобто, крім грошей за саму ОС, платити доводиться і за поновлення, щоб після них відновити нормальну працездатність комп’ютера. За словами користувачів, з кожним новим апдейтом проблем стає все більша. У зв’язку з цим є побоювання, що незабаром платити величезні суми грошей доведеться всім.

Компанія Microsoft не приховує, що її поновлення дійсно виводять комп’ютери з ладу. Не поманає навіть тривале тестування в рамках інсайдерської програми Windows Insider, яка призначена для піврічного тестування оновлень для Windows 10. Якщо американська корпорація не прийме якісь заходи, то незабаром проблем стане ще більше, а значить і грошей люди по всьому світу на нормальну працездатність витрачатимуть значно більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Такі проблеми є тільки в бомжів, які купують собі найдешевший ноутбук, пк або планшет на вінді з якимось intel atom або amd e1, і потім "чого в мене глючить"?!!!

    • Не згоден із тобою по факту коли стояла убунту ноут поводив себе набагато ефективніше ніж при вінді , і як ти кажеш Інтел 5 в мене (останньої архітектури процесора) 8 ГБ оперативної і nvidia gforce 940m, так що скоро всі юзери попросту перейдуть на лінукс бо навіть хранити дані в репозиторіях набагато краще й не тормозить процеси на ноуті чим в реєстрі

  • То якісь нісенітниці, все працює!
    Маю досвід придбання та встановлення десятки на застарілий, але самостійно модифікований Acer Aspire 7740g. Так, я фахівець, та мушу визнати, що одна дрібниця таки мала місце, але саме дрібниця, а не серйозна проблема... Та знаєте, що її вирішило? Я шукав складні шляхи, а допомогло те саме кляте оновлення. )))

    Треба визнати, що на даний час десятка - взагалі безпроблемна вінда. А за таку назву новини я б на місці представників майкрософту взагалі скаргу подав. )

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024