Покупці iPad mini 7 зіткнуться з черговим неприємним сюрпризом від Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple встановила у iPad mini 7 урізаний чіп під виглядом повнофункціонального. Про це пише WCCF Tech.

Реклама

Що відомо про новий iPad mini 7

Раніше ми писали про вихід оновленого iPad mini від Apple. “Мінік” 7-го покоління виявився повною копією попередньої версії у плані дизайну, при цьому внутрішнє наповнення злегка оновили. Замість Apple A15 в iPad mini 6 новий планшет тепер працює на чіпі з гордою назвою Apple A17 Pro – саме такий встановлений у минулорічних флагманах iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Але тішитися не варто.

Згідно з джерелом, новий планшет не дорівнюватиме за продуктивністю минулорічних айфонів незважаючи на аналогічний на перший погляд чіп. Виявляється, що для iPad mini 7 інженери Apple припасли урізані версії A17 Pro, які містять лише 5 замість 6 графічних ядер, як у iPhone 15 Pro. Зважаючи на все, компанія вирішила заощадити і встановила в новітній планшет відбраковані чіпи від минулорічних айфонів; у них програмно відключено одне несправне графічне ядро. Такий підхід Apple вже використала у MacBook Air M1 у 2020 році.

Цікаво, що iPad mini 6 теж був із «душком»: його чіп A15 працював повільніше, ніж той же A15 в iPhone 13 Pro. Тоді журналісти дійшли висновку, що Apple «придушила» процесор у мініці з маркетинговою метою. Мабуть, фанати iPad mini приречені регулярно почуватися трохи обдуреними.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоwccftech.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ