Ґаджети

Panasonic представила найменший повнокадровий зум-об’єктив на ринку

Share
Час читання: 2 хв.

Черговою новинкою Panasonic став беззеркальний зум-об’єктив Lumix S 18-40mm f/4.5-6.3, розроблений для повнокадрової камери Lumix S9. Компанія стверджує, що це найкомпактніший і найлегший об’єктив у своєму класі: його діаметр складає всього 67,9 мм, довжина у складеному стані – 40,9 мм, а вага – 155 г.

Що ще відомо про об’єктив

Діапазон значень діафрагми Lumix S 18-40mm становить від f/4,5 до f/6,3. При цьому Panasonic стверджує, що об’єктив забезпечує тонкий ефект глибини різкості при зйомці з максимальною діафрагмою при мінімальній відстані фокусування.

Фото: Panasonic

Діапазон фокусної відстані аксесуара – від 18 до 120 мм за допомогою функції гібридного зуму на камері Lumix S9. Мінімальна відстань зйомки становить 15 см. Ще однією примітною особливістю Lumix S 18-40mm f/4.5-6.3 стало пригнічення так званого ефекту дихання фокусу.

Фото: Panasonic

Конструкція Lumix S 18-40mm f/4.5-6.3 складається з восьми лінз, включаючи три асферичні елементи, два елементи з наднизькою дисперсією (ED) та один із надвисокою рефракцією (UHR). Об’єктив захищений від пилу та бризок, а також здатний витримувати температуру до -10°C. Фтористе покриття на передньому елементі об’єктива, як стверджує виробник, відштовхує сміття та пил.

Фото: Panasonic

Panasonic Lumix S 18-40mm f/4.5-6.3 надійде у продаж у середині листопада за ціною $499. Крім того, новинка буде доступна в комплекті із бездзеркальною камерою Lumix S9 за ціною $1799.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Panasonic
  • Останні записи

    Кіберексперт розкрив, чому швидка розрядка смартфона може вказувати на злом

    Фахівець із кібербезпеки, поділився інформацією про ознаки злому смартфона. Він наголошує, що необхідно звертати увагу…

    11.10.2024

    Хакери атакували роботи-пилососи Ecovacs

    Роботи-пилососи китайської компанії Ecovacs стали об'єктом атаки хакерів у США, в результаті якої вони почали…

    11.10.2024

    За чутками, процесор для Galaxy S25 Ultra буде в декілька разів дорожчим, ніж для iPhone 16 Pro

    У мережу проникла інформація про те, за скільки Apple купує процесор A18 Pro для топових…

    11.10.2024

    Microsoft додала нову функцію Coaching with Copilot у Word

    Microsoft Word тепер пропонує функцію Coaching with Copilot, яка покликана допомогти користувачам покращити правопис та…

    11.10.2024

    Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

    Google запускає нові функції, анонсовані ще у травні, які дозволять захистити телефони на базі операційної…

    11.10.2024

    Microsoft спростила використання ключів доступу у Windows 11

    Будучи одним із головних світових розробників програмного забезпечення, компанія Microsoft приділяє підвищену увагу безпеці. Тільки…

    11.10.2024