Прошивка iOS 12 підтвердила виріз в екрані нових iPad Pro і підтримку Face ID

Вчора компанія Apple представила публіці тільки чотири нових операційних системи – macOS Mojave, iOS 12, watchOS 5 і tvOS 12. Ніяких нових MacBook, iPad, iPhone не було, тому багато людей вважали конференцію WWDC 2018 однією з найбільш нудних за останні роки. Втім, зате випущена перша бета-версія нової операційної системи для смартфонів і планшетів дозволила з’ясувати, що в екрані нових iPad Pro є виріз, а ще вони сумісні з системою сканування особи Face ID.

Користувачі зараз уважно вивчають операційну систему iOS 12. Багато відразу ж помітили, що тепер в iPad годинник знаходиться не по центру екрана, як завжди раніше, а збоку. Всі журналісти впевнені, що це натяк на появу вирізу в екрані в нових планшетах Apple. Крім того, тепер якщо виконати свайп зверху вниз від правого верхнього кута, то відкриється «Пункт управління». Саме такий жест використовується для його появи в iPhone X.

Наявність двох цих особливостей говорять про те, що нові iPad Pro отримають виріз в дисплеї, який буде розташований по центру, а прямо в ньому знайдеться місце для сканера особи Face ID. Крім того, оскільки в iOS 12 є покращена підтримка управління за допомогою жестів, це означає відмову від сканера відбитків пальців Touch ID в новинках, так як з них пропаде звична кнопка «Додому».

Оскільки ніяких презентацій Apple проводити в найближчі 3-4 місяці не стане, то стає очевидно, що нові iPad Pro з усіма цими особливостями покажуть публіці разом з новими iPhone, поява яких очікується в середині вересня нинішнього року. Взагалі, планшети «яблучної» корпорації за останні роки стали коштувати дуже дорого, але через появу Face ID та інших особливостей їх цінник може підскочити до ще більш високого рівня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.