В оперативній пам’яті MacBook Pro може відбутися цікава зміна

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з інформацією від анонімних джерел, на яку посилається Bloomberg, нові комп’ютери Mac серії M4, які з’являться на ринку цього року, отримають щонайменше 16 ГБ оперативної пам’яті. Це удвічі більше, ніж поточний мінімум у 8 ГБ для моделей початкового рівня, який Apple підтримує з 2012 року, незважаючи на численні критичні зауваження та те, що багато конкурентів вже пропонують базовий обсяг у 16 ГБ.

Реклама

Джерела стверджують, що ця інформація походить з тестів чотирьох нових моделей Mac, які мають позначення “16,1”, “16,2”, “16,3” і “16,10”. Ці тести перевіряють сумісність із сторонніми програмами і зазвичай проводяться ближче до дати виходу продукту. Три з моделей оснащені 10 ядрами CPU і 10 ядрами GPU, а одна – 8 ядрами CPU та 8 ядрами GPU. Всі чотири моделі мають 16 або 32 ГБ оперативної пам’яті.

При випуску MacBook Pro M3 Apple обґрунтовувала специфікацію оперативної пам’яті тим, що 8 ГБ у їхніх комп’ютерах є еквівалентом 16 ГБ у інших системах завдяки ефективнішому використанню пам’яті на SoC. Однак однією з причин зміни політики може бути впровадження нових функцій Apple Intelligence.

Можливо, Apple хоче забезпечити безперебійне функціонування всіх моделей Mac з новими можливостями Apple Intelligence, і саме тому переходить на чіпи M4 та встановлює мінімум 16 ГБ оперативної пам’яті. Це лише припущення, але оскільки ще минулого року компанія захищала рішення постачати базові моделі з 8 ГБ оперативної пам’яті, не дивно, що новий підхід може бути пов’язаний з останніми трендами в області штучного інтелекту.

Незалежно від причин, якщо збільшення обсягу оперативної пам’яті не призведе до значного зростання цін, це буде корисним для покупців. Ті, хто звик до мінімальних характеристик, отримають комп’ютер, який зможе довше залишатися конкурентоспроможним у плані продуктивності, особливо враховуючи, що оновлення оперативної пам’яті на кремнієвих комп’ютерах Apple практично неможливе.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ