8 причин, за якими Windows-ПК кращий Apple Mac

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед західних користувачів великою популярністю користуються комп’ютери Apple Mac. Можливо, це пов’язано з примарним нальотом елітарності, який, незважаючи ні на що, продовжує огортати техніку Apple. Так чи інакше, якщо у вас виникає бажання долучитися до клубу користувачів Mac, радимо трохи почекати. Ось цілий список причин, за якими комп’ютери Apple поступаються звичним Windows-ПК.

Ціна

За ті гроші, які ви витратите на покупку Mac, ви можете зібрати традиційний ПК набагато більшої потужності. Наприклад, найскромніший Mac Mini обійдеться вам в $ 500. Порівнянний за потужністю Windows-ПК ви зможете зібрати всього за $ 300.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це стосується не тільки настільних комп’ютерів, але і ноутбуків. Так, найдешевший MacBook Air обійдеться вам в $ 1000. Аналогічний по потужності ноутбук, розрахований на Windows або Linux буде коштувати не більше $ 600.

Більший вибір

Комп’ютери Mac виробляються тільки Apple. Це означає, що весь вибір обмежений модельним рядом цієї компанії.

Виробництвом комплектуючих для ПК і самих комп’ютерів в зібраному вигляді займаються десятки різних виробників. Тому кількість унікальних моделей персональних комп’ютерів практично безмежно.

Апгрейд і кастомізація

Комп’ютери Apple практично не піддаються апгрейду. Ви купуєте готовий комп’ютер, користуєтеся ним деякий час, потім, коли він застаріває, міняєте на новий.

Традиційний ПК може жити роками. Найчастіше окремі компоненти в ньому можна замінювати на більш нові і потужні. Цього року міняєте процесор, в наступному – встановлюєте відеокарту потужніший, а ще через рік – підкидаєте додаткову пару планок оперативної пам’яті. Необхідність змінити все і відразу виникає досить рідко, лише коли нові компоненти перестають бути сумісними зі старим “залізом”. А таке відбувається раз на десятиліття.

Ігри

Комп’ютери Mac категорично не підходять для геймерів. На macOS просто немає ігор. Вірніше, є, але ці проекти можна перерахувати по пальцях. І, як правило, мова йде не про найновіші і найпопулярніші ігри.

Порти в ноутбуках

З 2016 року Apple комплектує свої комп’ютери MacBook Pro виключно портами USB-C. Таким чином компанія сподівається підстьобнути прогрес і змусити всіх переходити на нові стандарти. Поки виходить погано. Через цю примхи користувач не може безпосередньо підключити до комп’ютера ні монітор з HDMI, ні звичайний USB-аксесуар. І навіть карту пам’яті вставити нікуди.

Ноутбуки, розраховані на роботу під Windows або Linux, як і раніше комплектуються всіма популярними портами, так що у користувачів не виникає ніяких проблем з підключенням обладнання.

Частота оновлення заліза

Нові компоненти для Windows-ПК виходять практично кожні півроку. Це означає, що користувач з грошима може весь час знаходиться на самому вістрі прогресу, оновлюючи свою машину найпотужнішими запчастинами.

Apple же оновлює свої модельні ряди досить мляво. Наприклад, якщо ви хочете купити тонкий MacBook, вам потрібен MacBook Air. Але ні в минулому, ні в позаминулому році нові моделі MacBook Air не випускалися. Тобто, вам доведеться або купувати MacBook Air 2015 року, або відмовитися від ідеї купити тонкий Mac і вибирати з того, що є.

Настільні версії комп’ютерів Mac оновлюються ще рідше. Так, на даний момент Apple все ще пропонує користувачам Mac Pro 2013 року. За вкрай непристойною ціною для такого мотлоху.

Популярні пакети програм

Найпопулярніший пакет офісних програм – Microsoft Office Suite. Імп користуються всі в світі, включаючи користувачів Mac. Але по-справжньому добрі програми типу Word і Excel працюють тільки під Windows. Версії для Mac мають урізаний функціонал і не такі стабільні.

Кастомізація операційної системи

Apple вважає, що користувачам не потрібна зайва свобода. Тому операційна система macOS має вкрай мізерні можливості по кастомізації. Ви будете користуватися комп’ютером так, як за вас вирішили інженери Apple.

Windows має набагато більше параметрів, що дозволяють налаштувати систему під себе. Не кажучи вже про операційні системи сімейства Linux, які можна збирати по частинах, як сам комп’ютер.

Джерело: igate.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.