Apple продовжує розробку більшого iMac з 30-дюймовим дисплеєм

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple продовжує роботу над розробкою нового iMac з дисплеєм понад 30 дюймів, але деталі про стадію його розробки та можливий графік випуску поки що невідомі.

Реклама

Після запуску Mac Studio і 27-дюймового Studio Display у березні 2022 року, компанія зняла з виробництва 27-дюймовий iMac на базі Intel. Рік тому Apple також припинила виробництво iMac Pro, а в листопаді 2023 року підтвердила, що не планує випускати новий 27-дюймовий iMac.

Попри ці зміни і спроби спонукати покупців до придбання 24-дюймового iMac або Mac Studio/Studio Display, чутки про новий великий iMac з дисплеєм понад 30 дюймів не вщухають. Спочатку вважалося, що такий моноблок знаходиться на ранніх стадіях розробки з середини 2023 року, але останні новини були обмеженими.

Журналіст Bloomberg Марк Гурман дав новий привід для надії. У своєму останньому звіті він підтвердив, що Apple продовжує вивчати можливість випуску великого iMac. Проте наразі неясно, чи буде нова модель оснащена процесором M4. Apple планує оновити 24-дюймовий iMac до чипа M4 до кінця року, але для великого iMac це може бути занадто рано, враховуючи його стадію розробки.

Можливо, новий великий iMac з чипом M4 з’явиться в 2025 році, разом з оновленнями для MacBook Air, Mac Pro і Mac Studio. Інша можливість — що Apple дочекається виходу процесора M5, і тоді iMac з великою діагоналлю може бути представленим у 2026 році або пізніше.

Хоча точний розмір нового iMac ще не підтверджено, дисплей, ймовірно, перевищить 30 дюймів. При діагоналі 32 дюйми він буде відповідати розмірам 6K Pro Display XDR, що продається за $5000. Щодо дизайну, можна очікувати більш тонкі рамки і, можливо, відсутність “підборіддя”, але подробиць поки що немає.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ