Apple розробляє ремінці для Apple Watch, що вміють розпізнавати жести пальців

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Годинники Apple оснащені безліччю датчиків, які здатні відстежувати рухи та інші дані. Проте компанія не використовує ремінці, які знаходяться ближче до шкіри, для збору додаткової інформації та поліпшення взаємодії з пристроєм. Нещодавній патент від Apple припускає, що в майбутньому ремінці для Apple Watch можуть стати розумними.

Реклама

Інженери Apple досліджують можливість інтеграції електродів у ремінці Apple Watch для виявлення м’язових рухів і жестів пальців. Ця нова технологія може значно розширити способи взаємодії з годинником, дозволяючи виконувати різні функції без необхідності торкатися екрану.

Патент під назвою “Electrodes For Gesture Recognition” акцентує увагу на обмеженнях нинішніх методів розпізнавання жестів, таких як сенсори торкання чи наближення. Впровадження електродів дозволить більш точно виявляти жести і розширити можливості управління.

Згідно з патентом, електроди будуть реєструвати електроміографічні сигнали (ЕМГ) з м’язів та сухожиль передпліччя та зап’ястя. Це дозволить ремінцю годинника точно захоплювати рухи пальців. Патент передбачає інтеграцію кількох рядів електродів і проводів у ремінець, а також використання опорних і активних електродів для захоплення ЕМГ сигналів з різних точок.

На даний момент Apple Watch має деякі можливості розпізнавання жестів, такі як функція Double Tap для відповіді на дзвінки, доступу до функцій або очищення повідомлень. Проте ці функції є обмеженими. З новою технологією Apple зможе запропонувати значно ширші можливості розпізнавання жестів.

Хоча патентна заявка свідчить про те, що компанія активно працює над цією технологією, це не гарантує її швидкий запуск. Патент, поданий сімома винахідниками, демонструє амбіції Apple перевершити існуючі технології і розширити функціональність своїх пристроїв.

Додавання електродів у ремінець Apple Watch для розпізнавання жестів може стати значним кроком вперед у світі смарт-годинників. Наразі невідомо, коли і як ця технологія буде інтегрована в майбутні моделі Apple Watch.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоunsplash.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ