Ґаджети

Топ-5 нових функцій, які з’являться у watchOS 11

Share
Час читання: 2 хв.

На WWDC 2024, окрім нових операційних систем для смартфонів, планшетів і комп’ютерів, компанія Apple також представила нову версію програмного забезпечення для розумного годинника Apple Watch. Хоча презентації приділили небагато часу, в watchOS 11 є чимало цікавих нововведень. Ось п’ять основних:

1. Віджети на Apple Watch

Минулого року в watchOS 10 Apple додала віджети, до яких можна швидко перейти, прокрутивши Digital Crown. Проте не всі користувачі змогли знайти для них застосування, оскільки запускати ці віджети вручну було не завжди зручно. У watchOS 11 підхід до віджетів значно змінився. Тепер система автоматично показує віджети у разі потреби. Наприклад, якщо ви чекаєте таксі і маєте відповідний віджет, watchOS 11 зменшить циферблат і розмістить цей віджет у нижній частині екрана Apple Watch. Це також стосується таймерів, секундомірів та інших функцій. Таким чином, віджети стали дійсно розумними і корисними.

2. Активність на розумному годиннику

З моменту виходу перших Apple Watch додаток “Активність” спонукав користувачів щодня закривати кільця активності. Не було місця для вихідних, свят чи інших днів, коли можна розслабитись. У watchOS 11 з’явилася можливість поставити заповнення кілець на паузу. Якщо ви захворіли, хочете відпочити або вирушили у відпустку, ви можете призупинити виконання показників активності і не втратити досягнутий прогрес. Це зручно і давно очікувано користувачами.

3. Налаштування цілей по калоріях

З оновленням до watchOS 11 в Apple Watch з’явилася ще одна корисна функція, пов’язана з активністю. Тепер можна встановлювати різні цілі по спаленню калорій для кожного дня тижня. Наприклад, якщо у вівторок ви плануєте спалити більше калорій, ніж у понеділок, ви можете налаштувати це відповідно до свого графіку. Це особливо зручно для тих, хто регулярно займається спортом і має різну активність у різні дні. Тепер можна точно визначити мету для кожного дня, що зробить тренування ефективнішими.

4. Аудіо перекладач

У watchOS 11 з’явився вбудований перекладач, який підтримує російську мову. Ви можете відкрити додаток “Перекладач”, натиснути кнопку з мікрофоном, і програма запише все, що ви скажете, і перекладе на вибрану мову. Найбільш корисною функцією є можливість озвучити перекладений текст. Це стане в нагоді, якщо ви перебуваєте за кордоном і не можете зрозуміти, що вам кажуть, або маєте інші труднощі під час спілкування з іноземцями. Більше немає потреби у сторонніх програмах – все можна зробити за допомогою вбудованого софту.

5. Моніторинг сну

У watchOS 11 з’явився новий додаток під назвою “Vitals”. Під час сну він збирає дані про ваш пульс, частоту дихання, температуру тіла і рівень кисню у крові, поєднує цю інформацію і накладає на тривалість вашого сну. Протягом перших кількох днів додаток аналізує ваші показники, а потім починає видавати рекомендації щодо поліпшення вашого стану. Наприклад, додаток може порадити вам більше відпочивати, скоротити фізичні навантаження або звернутися до лікаря через аномальні параметри. Проте, для використання “Vitals” потрібно спати у Apple Watch, що може бути не зручно для всіх. Також нічний час для багатьох є оптимальним для зарядки годинника, тому доведеться заздалегідь заряджати Apple Watch.

Таким чином, watchOS 11 пропонує декілька цікавих і корисних нововведень, які роблять Apple Watch ще більш функціональними та зручними для користувачів.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: ApplewatchOS
  • Останні записи

    iOS 18 офіційно доступна: Власники старих iPhone можуть радіти

    Відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18 та iPadOS 18, які принесли нові можливості для кастомізації робочого…

    16.09.2024

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024