Apple запатентувала MacBook-розкладачку з цільним корпусом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє видання Patently Apple, компанія Тіма Кука не зупиняється на полюбившому користувачам дизайні ноутбуків. 

В патентому портфоліо Apple був виявлений цікавий документ, в якому описано дизайн ноутбука з гнучим шлейфом. За даними ресурсу, над подібним механізмом корпорації працює з 2013 року. І тільки зараз Європейський патентний офіс видав американському виробникові патент на винахід. Останні правки до заявки включають опис і підкреслюють корисні властивості подібного гнучого елемента в MacBook.

Відповідно до опису технології в патенті, при використанні гнучого шлейфу весь корпус ноутбука можна створювати з цільного шматка одного матеріалу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Патент Apple дуже схожий на механізм, реалізований компанією Microsoft в 2015 році в планшетах Surface Book. У пристрої компанії з Редмонда ця технологія отримала назву “динамічний шарнір”. В Surface Book шлейф згинається, коли користувач відкриває ноутбук, а також дозволяє прикріплювати екран до клавіатурного блоку різними сторонами, перетворюючи Surface Book в планшет з сенсорним управлінням. 

Компанія Apple свій винахід описує досить просто:

Це може бути ноутбук, створений з цілісного шматка твердого матеріалу з гнучкою частиною, яка знаходиться приблизно посередині. Цей гнучкий елемент дозволить згинати корпус і діяти за “принципом розкладачки” в готовому пристрої.

Крім збільшеної гнучкості, нова технологія спростить процес створення ноутбуків. При використанні матеріалу з різним ступенем гнучкості, Apple зможе створювати весь корпус MacBook з одного речовини, використовуючи його відмінні властивості.

Незважаючи на те, що оригінальні патент винахідники Apple подали ще в 2013 році, поки немає ніяких даних з приводу появи ноутбука з новим механізмом відкривання кришки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.