Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи для розумних годинників – watchOS 11. Проте разом з цим випуск watchOS 11 призведе до припинення підтримки деяких старих моделей годинників Apple.

Реклама

Це означає, що деякі старіші моделі годинників Apple не отримають оновлення до нової версії watchOS 11, що стало сюрпризом для багатьох користувачів та тестерів. Це рішення може стати антирекордом для Apple, оскільки раніше компанія славилася довгостроковою підтримкою своїх пристроїв.

AndroidAuthority зауважив, що це рішення може вплинути на задоволення користувачів, які володіють старішими моделями годинників Apple і розраховують на підтримку через багато років.

У минулому Apple припиняла підтримку однієї-двох моделей раз на два роки:

  • watchOS 5 припинила підтримку оригінальних Apple Watch.
  • watchOS 7 припинила підтримку Apple Watch Series 1 та Series 2.
  • watchOS 9 припинила підтримку Apple Watch Series 3.

Однак watchOS 11 припиняє підтримку відразу Apple Watch Series 4 (2018), Apple Watch Series 5 (2019) та Apple Watch SE 1 (2020).

Годинники Apple Watch Series 5 і Apple Watch SE 1 використовують однакову апаратну платформу Apple S5, що пояснює їх спільну сумісність та тривалу експлуатацію.

Це також вказує на можливе припинення підтримки для більш нових моделей Apple Watch, таких як Series 6, Series 7, Series 8, Apple Watch Ultra 1 і Apple Watch SE 2, оскільки вони, ймовірно, також будуть базуватися на цій же апаратній платформі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: