Чим відрізняється iPad Pro 2024 від iPad Pro 2022

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нещодавно компанія Apple презентувала кілька нових планшетів, які не отримували апгрейду кілька років. Новинки отримали свіжі процесори та безліч нововведень. Саме про відмінності цих планшетів від попередніх аналогів далі й йтиметься: iPad Pro 2022 vs 2024.

Реклама

Дизайн iPad Pro M4

Найбільш явна зміна моделі яблучного планшета 2024 року – це його екстер’єр. Так одна модель отримала чорне оформлення SpaceBlack. Крім того, розробники зрушили фронтальну камеру на бічну грань, оскільки сьогодні з подібними гаджетами часто працюють саме в альбомній орієнтації.

Реклама

iPad Pro 2024 M4 у максимальному компонуванні з пам’яттю в 1 або 2 ТБ, відрізняється ще й дисплеєм з нанотекстурним покриттям, що знижує відблиски. Цей планшет тонший за свого попередника. Пристрій з екраном 11 дюймів та масою 444 грами має товщину в 5,3 міліметра, а 13-дюймова та 579-грамова версія – 5,1 міліметра.

OLED екран

Нові планшети Apple оснащуються Tandem OLED Display власною розробкою. Ці монітори об’єднують дві матриці та демонструють яскравість до 1000 ніт, а також частоту до 120 Гц при щільності пікселів на рівні 264 ppi.

Картинка на таких екранах приємніша для очей користувачів і контрастніша, ніж у попередників.

Процесор

Новинки від Apple побудовані на базі чіпа M4 з 10 ядрами ЦПУ та графіки, а також удосконаленим двигуном Neural Engine, який видає до 38 трлн операцій на сік.

Обчислювальна потужність нового процесора, виконаного за техпроцесом в 3 нм, вдвічі більша, ніж у чіпа М2, При цьому М4 має підтримку динамічного кешування та апаратне трасування променів. Функціонує цей процесор ефективніше, споживаючи вдвічі менше енергії.

Мінуси

Не сподобався потенційним покупцям блок камер на тильній стороні iPad Pro 2024. У порівнянні з попередником тут немає ультраширококутного об’єктива.

Крім того, у новій серії не буде планшета на 128 Гб, а тому у цінителів яблучного бренду зникла можливість заощадити. Також зникла з лінійки версія планшета із СІМ-картою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ