iPad M2 оснащений дев’ятиядерним графічним чіпом, всупереч початковим заявам

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple відома своєю ретельністю у подачі інформації про нові продукти. Однак цього разу виробнику вдалося провернути невелике внутрішнє рокіровка, яке залишилося майже непоміченим широкою аудиторією.

Реклама

Спочатку в прес-релізі від 7 травня 2024 Apple заявляла, що новий iPad Air M2 оснащений 10-ядерним графічним процесором. Проте, як з’ясувалося пізніше, це було зовсім так. Компанія непомітно змінила вказану кількість ядер на 9 і проведені тести продуктивності Metal підтвердили достовірність цих характеристик.

Різниця у продуктивності між 9-ядерним та 10-ядерним графічним процесором M2 становить близько 10%, що можна вважати незначним. Проте це свідчить про те, що вихідні дані, опубліковані на початку травня, були помилковими.

Очевидно, чіп M2, що використовується в iPad Air, є “бінованою” версією 10-ядерного процесора, де одне ядро ​​графічного прискорювача було відключено. Це досить часта практика, що дозволяє підвищити продуктивність процесора і уникнути необхідності утилізувати чіп з одним ядром, що не працює.

Варто зазначити, що виправлення даних, швидше за все, найближчим часом пошириться на всі сторінки Apple та міжнародні сайти. Таким чином, iPad M2 Air стане єдиною моделлю у поточній лінійці пристроїв Apple, оснащеної дев’ятиядерним графічним процесором M2.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ