У мережі показали прототип iPod із розробленим Apple клоном «Тетріса»

Час читання: 2 хв.
У мережі показали прототип iPod із розробленим Apple клоном «Тетріса»

Колись компанія Apple розробила клон «Тетріса» під назвою Stacker, і ця гра була представлена ​​на прототипі iPod третього покоління. Ресурс AppleDemoYT, відомий тим, що займається пошуком рідкісних прототипів пристроїв, поділився зображеннями та відео невипущеного iPod.

Реклама

iPod, про який мова йде, відноситься до категорії DVT – це прототип, що знаходиться на середній стадії «тестування для перевірки дизайну». Він має номер моделі A1023, який не відомий для жодної з версій iPod Classic, і оснащений спеціальним послідовним інтерфейсом, розробленим інженером Apple.

Цей iPod був виготовлений на 14-му тижні 2003 року (більше ніж за місяць до виходу iPod третього покоління) та куплений у переробника електроніки в Китаї, який продав його на запчастини. При покупці пристрій був непрацездатним, але після заміни гнучкого кабелю жорсткого диска він зміг завантажитися.

На iPod встановлено тестову версію iPodOS 2.0, а однією з ігор є Stacker.

Stacker багато в чому нагадує Tetris, де фігури переміщуються згори донизу за допомогою колеса прокручування. Вони падають при натисканні на середню кнопку, ідея полягає в тому, щоб очистити більше ліній за один раз, щоб набрати очки.

На цьому iPod є й інші ігри, і всі вони мають умовні назви, що не належать до релізу: Block0, Chopper та Klondike. На пристрої також є плейлист для тестування батареї, в якому зібрані класичні композиції, що грають по колу, припускаючи, що Apple використовувала цей iPod для тестування часу автономної роботи третього покоління iPod перед його випуском.

З часом Apple все ж таки додала кілька ігор на iPod 3G, включаючи Brick, Solitaire, Parachute і Music Quiz. У 2006 році компанія випустила в iTunes Store проекти, які можна було придбати для наступних версій iPod, зокрема офіційну версію Tetris.

Серед інших ігор, доступних в iTunes Store, були Bejeweled, Mini Golf, Mahjong, Zuma, Cubis 2 та Pac-Man, всі вони з’явилися раніше за App Store.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.