Microsoft вважає що нові ПК Copilot Plus перевершать процесор Apple M3

Час читання: 2 хв.
Microsoft вважає що нові ПК Copilot Plus перевершать процесор Apple M3

З випуском soc M-серії на базі ARM у 2020 році ентузіасти ПК з нетерпінням чекали подібної революції в ноутбуках Windows після того, як Apple зайняла домінуюче становище на ринку чіпів для ноутбуків. Нещодавній випуск ноутбуків Snapdragon X Elite та X Plus, здається, сильно змінює ситуацію на ринку ноутбуків Windows.

Реклама

На недавньому брифінгу Microsoft компанія провела цілий день, порівнюючи Apple M3MacBook Air з продуктами Surface на базі ARM. І перший результат здається сприятливим для Microsoft. Microsoft стверджує, що її пристрій Surface перевершує MacBook Air більш ніж на 50% за продуктивністю при високих робочих навантаженнях. Це твердження відповідає очікуванням тестів X Plus та Elite, але слід враховувати кілька інших факторів. M3 має лише 4 високопродуктивні ядра, тоді як Snapdragon X Plus має лише 6, А X Elite – лише 8. Навіть M3Pro, який працює подібно до X Elite, має лише 2 високопродуктивні ядра, що на 6 менше, ніж x Elite. Крім того, m3 лідирує за продуктивністю одноядерних процесорів, а новий ноутбук Apple на базі M4, який повинен бути випущений пізніше цього року, тільки збільшить цей розрив.

1. Ще однією серйозною проблемою нового ноутбука Windows є сумісність ARM. Однією з головних причин, по якій Apple змогла плавно перейти з x86 на ARM 1, стала простота і продуктивність рівня Rosetta2broadcast. Microsoft, за словами представників компанії, працює набагато краще попередніх спроб і намагається повторити це на емуляторі Prism, який відповідає за продуктивність Rosetta2. Це тому, що це допомагає подолати розрив між розробниками, які нарешті починають випускати власні програми Windows для ARM.

Зараз читають  Акції Apple б'ють історичний рекорд після анонсу на WWDC

Щодо часу автономної роботи, пристрої Surface на базі ARM показали вражаючі результати. Microsoft використовувала сценарії для перегляду веб-сторінок та відтворення відео, і в обох тестах Surface значно випередив M3 MacBook Air і залишив позаду Surface Laptop 5 із процесором Intel. Результати наведені нижче:

  • Surface Laptop 5 з процесором Intel: перегляд веб-сторінок – 8 годин 38 хвилин, відтворення відео – 12 годин 30 хвилин;
  • Surface CoPilot: перегляд веб-сторінок – 16 годин 56 хвилин, відтворення відео – більше 20 годин;
  • MacBook Air M3: перегляд веб-сторінок – 15 годин 25 хвилин, відтворення відео – 17 годин 45 хвилин.

Ці результати вражають, але вони є контрольованими тестами і можуть не повністю відображати реальне використання. Тим не менш, досягнення ноутбуків з Windows на ARM явно дуже перспективні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.