Ґаджети

Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

Share

Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та спалаху в основному фотомодулі розміщені ще три компоненти з різним призначенням.

Найбільший сенсор це камера, що знімає 12-мегапіксельні фотографії та 4K-відео. Вона підтримує захоплення ультраширокого зображення та зйомку відео у форматі ProRes, придатному для професійного монтажу. У попередніх трьох поколіннях iPad Pro основна камера була подвійною, тепер вона одинарна.

Світлий компонент – спалах з покриттям, яке розсіює і пом’якшує свічення, щоб воно виходило рівномірнішим і не бликувало на захопленому зображенні. Вона адаптивна, тобто рівень яскравості залежить від умов зовнішньої освітленості та режиму зйомки. Її навіть можна використовувати для фотографування документів і роздрукованих фотографій: камера робить кілька знімків поспіль з різними налаштуваннями та при різній яскравості спалаху, після чого склеює файли в один кадр без засвітів та тіней та з високою помітністю деталей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Велика чорна пляма під вічком камери приховує LiDAR – датчик, який визначає глибину об’єктів, тобто сканує їх, будуючи в пам’яті 3D-копію навколишнього простору. Він необхідний для роботи в додатках та іграх за допомогою доповненої реальності.

Під спалахом видно металеву сітку, за якою ховається один із мікрофонів. Скільки їх всього, поки невідомо, але з розбирання від iFixit ми знаємо, що в попередній моделі iPad Pro мікрофонів було аж п’ять штук у різних місцях, щоб краще вловлювати звук, робити його об’ємним на записі та забезпечувати шумопридушення при спілкуванні голосом та відеозв’язку.

Над спалахом помістився датчик освітлення. Він необхідний для автоматичного регулювання яскравості екрану в залежності від зовнішньої освітленості (для того, щоб на вулиці вдень або в кімнаті з яскравим світлом екран горів яскравіше, а у вечірній час і в напівтемряві ставав тьмянішим і не завдав шкоди зору). Також він використовується спалахом для визначення оптимальної яскравості, яку потрібно задіяти під час фото- та відеозйомки для збереження природності зображення. Такий самий датчик є поруч із фронтальною камерою, у парі вони працюють точніше і дозволяють плавніше регулювати яскравість екрану. У попередніх моделях iPad Pro такий модуль тільки один — на передній частині корпусу.

У планшеті явно є й інші датчики, які використовуються камерою — наприклад, акселерометр і гіроскоп, що відповідають за правильну орієнтацію зображення на знімках і відео. Їм не потрібно бачити зовнішній світ, тому вони розміщені не в модулі камери, а розпаяні на одній із логічних плат.

Планшети iPad Pro з OLED-екранами Ultra Retina XDR надійдуть у продаж у деяких країнах світу 15 травня. Вони випущені у двох варіантах – з екранами діагоналлю 11 і 13 дюймів і продаються в США за цінами від 999 до 2378 доларів та від 1299 до 2679 доларів відповідно залежно від обсягу накопичувача, підтримки різних стандартів зв’язку та різних аксесуарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024