Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air. Порівняно з пристроями попереднього покоління є й невеликі зміни, які не згадувалися, але про які варто знати.

Одна з відмінностей, на яку варто звернути увагу – відсутність фізичного слота для SIM-карти. У моделях попереднього покоління iPad Air та iPad Pro у стільникових версіях був присутній фізичний слот для SIM-карти. У нових пристроях цього немає. Всі стільникові моделі тепер підтримують лише eSIM.

Це невелика, але дуже важлива деталь для тих, хто хоче оновити свій iPad і при цьому не відмовлятися від свого поточного тарифного плану. Apple не розкрила причину, через яку вирішила прибрати фізичний слот для SIM-карти, але це могло бути дизайнерське рішення, пов’язане з необхідністю зробити пристрої більш тонкими, або зберегти тонкий корпус, враховуючи всі апаратні оновлення пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якому випадку, ця зміна призводить до паритету між останніми моделями iPad та iPhone, які відмовилися від фізичного слота для SIM-карток у 2022 році з виходом iPhone 14.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.