Ґаджети

Що нового з’явиться в MacBook Air M4 і коли він вийде

Share

У березні Apple випустила наступне покоління одних із найпопулярніших ноутбуків компанії MacBook Air. У новій версії лептопи зберегли колишній дизайн, діагональ екрану та отримали процесор Apple M3 , виконаний за 3-нм техпроцесом і гарантує комп’ютерам високу продуктивність. Однак не обійшлося без образливого косяка, який з’явився у «повітряних» ноутбуках. Комп’ютери схильні до сильного нагрівання, за рахунок чого вони серйозно втрачають у продуктивності. Саме з цієї причини багато покупців вирішили пропустити MacBook Air M3 та почекати наступного покоління комп’ютерів.

Можливо, що саме в ньому Apple зможе повністю вирішити питання з перегрівом, і тоді покупка нового MacBook Air не буде схожою на авантюру. Тож яким буде MacBook Air M4 і чи варто чекати від нього нового дизайну чи якихось інших цікавих рішень?

Процесор Apple M4

Головним нововведенням наступного MacBook Air стане, звичайно ж, новий процесор Apple M4 . Ми вже розповідали, що починаючи з macOS 15 в операційні системи для комп’ютерів будуть додані різні функції, пов’язані зі штучним інтелектом. Продуктивності сучасних процесорів Apple має вистачити для їхньої безперебійної роботи, однак у компанії хочуть, щоб усі операції виконувались ще швидше. Саме на цьому і зосередяться під час розробки чіпсету M4. В даний час Apple M3 використовується 16 ядер Neural Engine. У наступному поколінні їх має стати ще більше, що забезпечить покращену продуктивність при взаємодії з ШІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, що для комп’ютерів, які отримають процесор M4 , Apple придумає якісь ексклюзивні функції, пов’язані з ШІ. Як і в попередні роки, Apple M4 випускатиметься у двох варіантах: 8 ядер CPU + 8 ядер GPU та 8 ядер CPU + 10 ядер GPU. Вам залишається лише підібрати процесор під свої потреби. З урахуванням того, що Apple M4 буде зроблений по 3-нм техпроцесу , то великої різниці у продуктивності між ним і M3 не буде. Очікується приріст приблизно на 15%. А от якщо ви зараз володієте MacBook Air M1, то перехід з нього на M4 точно буде вам помітним стрибком вперед.

Кольори MacBook Air M4

А ось що точно залишиться незмінним у MacBook Air M4, то це дизайн. До нового корпусу Apple перейшла лише два роки тому, а отже, експлуатуватиме його ще кілька поколінь. Тому ви можете змиритися з квадратом із закругленими кутами, як у MacBook Pro, і вирізом під веб-камеру в екрані . Планів сховати її в рамку або зменшити чубок Apple поки немає. З іншого боку, багатьом власникам комп’ютерів Apple вона не заважає користуватися своїми пристроями. Не планують у Купертіно змінювати і діагональ екрану в MacBook Air M4 . Як і раніше, на нас чекають дві моделі на 13,6 та 15,3 дюйма.

Зверніть увагу і на кольори MacBook Air. Швидше за все, Apple не мінятиме палітру, а значить, красивий колір Midnight залишиться в лінійці. У MacBook Air M3 компанія додала анодоване ущільнення, і він значно менше збирає відбитки пальців. Можливо, що MacBook Air M4 цю технологію ще вдосконалять, і можна буде сміливо вибирати красивий темно-синій колір ноутбука. Обов’язково до нього придивіться, виглядає справді круто.

Коли вийде MacBook Air M4

Природно, у MacBook Air M4 компанія може покращити і різні дрібниці, які зовсім не впадають у вічі. Наприклад, якість запису звуку або гучність динаміків. На жаль, до релізу ми цього не дізнаємося, тому що про такі речі Apple не завжди повідомляє навіть у момент виходу своїх пристроїв, а знаходять їх ентузіасти, які порівнюють гаджети по всіх пунктах. Як ви вже, напевно, помітили, з цього року Apple змінила графік виходу MacBook Air . Раніше їх показували на WWDC у червні і розпочинали продаж приблизно до кінця місяця. Тепер компанія вирішила навіть не проводити окрему презентацію, а просто випустила новинку у вигляді прес-релізу на сайті в березні.

Вихід MacBook Air M4 очікується приблизно в цей же час, тобто у березні 2025 року. Як вважають багато інсайдерів, ціна на “повітряні” ноутбуки Apple теж залишиться незмінною. 1099 доларів за MacBook Air M4 з екраном 13,6 дюйми та 1299 доларів за MacBook Air M4 15,3. Як на мене, новий комп’ютер стане чудовим апдейтом для тих, хто користується MacBook Air M1. Власникам Еіров на M2 і M3 не бачу сенсу в покупці MacBook Air M4 , якщо вам не потрібні просунуті можливості для роботи зі штучним інтелектом. З погляду продуктивності ви навряд побачите серйозну різницю. Проте запас міцності у процесорів M2 і M3 ще досить великий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: MacBook
  • Останні записи

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024