Створено розумні окуляри, які перекладають мову жестів у голос

Поки що аксесуар може переводити повільно і по одній літері. Творцю є над чим працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ентузіаст під ніком Nekhil змайстрував смарт-окуляри, які перекладають мову жестів у мову. Гаджет майбутнього зможе спростити життя німим людям. Тепер вони зможуть комунікувати навіть із тими, хто не розуміє мови жестів.

Корпус окулярів було надруковано на 3D-принтері. У центрі аксесуара знаходиться камера, яка знімає руки користувача. Коли власник починає спілкуватися за допомогою мови жестів, камера фіксує кожен жест та передає інформацію на вбудований комп’ютер. Потім одні ШІ-моделі переводять жест у мову, інші ШІ-алгоритми відповідають за озвучку. Автор ідеї зізнався, що поки що окуляри ідеально працюють тільки з американською мовою жесту (ASL).

В основі смарт-окулярів лежить мікрокомп’ютер Raspberry Pi Zero 2 W. Звук відтворюється через динамік потужністю 3 Вт. Також є вбудовані батареї та порт USB для заряджання, але автономність гаджета не розкривається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженер уточнив, що всі компоненти для окулярів можна придбати майже в будь-яких онлайн-магазинах. Список деталей та детальна інструкція з проектування смарт-гаджета доступні на порталі Hackster.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.