Windows 11 запустили на ПК розміром із кредитну карту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На мініатюрному комп’ютері LattePanda MU змогли запустити операційну систему Windows 11. Процес показали на YouTube-каналі ETA PRIME.

Для запуску операційної системи ентузіаст використав стандартну версію LattePanda MU. Комп’ютер оснащений 8 ГБ оперативної пам’яті та чотириядерним процесором Intel N100. Міні-ПК для своїх розмірів отримав непогану продуктивність не тільки за звичайного використання браузера, але і в іграх. Наприклад, The Elder Scrolls V: Skyrim система видала більше 70 кадр/с при роздільній здатності 720p, проте використовувати довелося мінімальні налаштування. А в популярному «рогалику» Hades, менш вимогливому до ресурсів, вдалося досягти 70 кадр/с при дозволі 1080p.

На цьому випробування комп’ютера з ОС Windows 11 не закінчилися. До плати додали відеокарту GeForce RTX 3050. З нею Skyrim на високих налаштуваннях видавав стабільні 60 кадр/с при високих налаштуваннях графіки та роздільній здатності 1080p. Також відеокарта дозволила запустити більш сучасні ігри, у тому числі Fallout 4, яка відмовлялася працювати на вбудованій графіці, і навіть Marvel’s Spider-Man Remastered 2020 – проте на низьких налаштуваннях.

LattePanda MU анонсували у першій половині квітня. Комп’ютер розміром 60 на 69,6 мм можна використовувати для роботів, як ігрову приставку або, як показали ентузіасти, настільного комп’ютера. Крім Windows, LattePanda MU підтримує операційні системи Linux.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.