Apple Watch Series 9 проти Apple Watch SE 2: всі основні відмінності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Watch Series 9 і Apple Watch SE 2 – це два відмінних носять пристрої Apple, які можна використовувати практично для всього, що ви очікуєте від смарт-годин. Хоча обидва пристрої схожі у кількох відносинах, саме відмінності стають вирішальними факторами. Саме тому ми створили це порівняння пліч-о-пліч, щоб допомогти вам прийняти виважене рішення про покупку.

Неважливо, чи оновлюєте ви старі Apple Watch або це ваша перша покупка пристрою, що носиться, з цієї статті ви дізнаєтеся все необхідне про обох популярних гаджетах Apple.

Дизайн

Починаючи з Apple Watch Series 7, Apple змінила розміри корпусу своїх флагманських Apple Watch. В результаті Apple Watch Series 9 випускаються у двох розмірах: 41 мм та 45 мм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З іншого боку, Apple Watch SE другого покоління дотримуються колишніх розмірів – 40 мм та 44 мм. Ці відмінності в розмірах малопомітні, і їх можна помітити тільки якщо покласти годинник поруч. Однак більший розмір корпусу означає трохи якісніший дисплей, що помітно.

Apple Watch Series 9 випускаються в корпусах з алюмінію та нержавіючої сталі. Алюмінієва версія представлена ​​у п’яти кольорах (Midnight, Starlight, Silver, Product Red та Pink), а версія з нержавіючої сталі – у трьох кольорах (Graphite, Silver та Gold). Поточна модель Apple Watch SE доступна лише в алюмінієвому корпусі та випускається у трьох кольорах (Midnight, Starlight та Silver).

Дисплей

Що стосується дисплея, то між Apple Watch Series 9 і Apple Watch SE є кілька помітних відмінностей, крім розміру. Остання модель Apple Watch оснащена постійно увімкненим OLED-дисплеєм Retina LTPO. Роздільна здатність 41-міліметрової версії складає 352 x 430 пікселів, а 45-міліметрової – 396 x 484 пікселів. Це означає, що час та інша інформація можуть відображатися на годиннику, навіть коли вони не використовуються, що дуже зручно.

Яскравість дисплея Apple Watch Series 9 досягає 2 000 нит, поступаючись лише 3 000 нит, які можна знайти на Apple Watch Ultra 2. Годинник може знижувати яскравість до 1 нит в умовах недостатнього освітлення, що дуже вражає для смарт-годин.

З іншого боку, Apple Watch SE також оснащений OLED-дисплеєм Retina LTPO. Однак він позбавлений функції постійного включення, а його максимальна яскравість становить 1000 нит. Хоча Apple не розкриває мінімальну яскравість цієї моделі, вона не така тьмяна, як 1 нит у Series 9.

Роздільна здатність екрана Apple Watch SE становить 324 x 394 у 40-міліметрової моделі і 368 x 448 у 44-міліметрової.

Внутрішнє обладнання

Не дивно, що Apple Watch Series 9 2023 випуску оснащені більш досконалим апаратним забезпеченням, ніж Apple Watch SE 2022. Новий чіп S9 забезпечує кілька покращень системи порівняно з чіпом S8 у Apple Watch SE. Завдяки оновленому процесору можна розраховувати на більш плавний і швидкий перехід між додатками. S9 також дозволяє реалізувати нові функції на самому пристрої, наприклад використання Siri. Ця функція дозволяє безпечно та конфіденційно отримувати та зберігати дані про своє здоров’я з Apple Watch. Що ще більше вражає, запити, що не потребують підключення до Інтернету, будуть оброблятись без Wi-Fi або стільникових даних.

S9, встановлений у Apple Watch Series 9, також активує нову функцію Double Tap, яка дозволяє виконувати різні повсякденні дії за допомогою вказівного та великого пальців однієї руки. Більш унікальний чіп включає чіп Ultra Wideband другого покоління, який дозволяє здійснювати точний пошук. Завдяки цій функції пошук втраченої техніки стає набагато швидше, а інформація про місцезнаходження – точніше.

Apple Watch Series 9 також відрізняються наявністю 64 ГБ пам’яті, у той час як Apple Watch SE – 32 ГБ. Це додаткове сховище дозволяє додавати більше фотографій, подкастів, музики та інших медіафайлів прямо на годинник.

Час автономної роботи

Apple Watch не досягли значних успіхів у плані часу автономної роботи. Apple Watch Series 9 та Apple Watch SE забезпечують до 18 годин роботи без підзарядки, при цьому перші мають режим Low Power, який дозволяє продовжити час автономної роботи до 36 годин.

Apple Watch Series 9 також оснащені функцією швидкого заряджання, якої позбавлені Apple Watch SE.

Здоров’я та фітнес

Між цими двома моделями Apple Watch є деякі відмінності у функціях здоров’я та фітнесу. Apple Watch Series 9 мають додаткові функції, відсутні в SE, включаючи датчики кисню в крові та ЕКГ, які вимірюють кількість кисню в крові та реєструють електричну активність серця. Ці датчики дозволяють краще зрозуміти загальний стан здоров’я з часом. Apple Watch Series 9 також оснащені датчиком температури, який вимірює температуру зап’ястя під час сну. Цей датчик може виявити зміни температури тіла, які можуть бути спричинені овуляцією, хворобою чи іншими факторами.

Обидва пристрої оснащені оптичним кардіодатчиком, який за допомогою світла вимірює частоту серцевих скорочень і розраховує такі показники, як кількість спалених калорій. Новіша версія оптичного кардіодатчика в Apple Watch Series 9 забезпечує трохи більш точні показання.

Обидва Apple Watch мають спільні функції, такі як повідомлення про високий/низький серцевий ритм, визначення нерегулярного ритму, стадії сну, інструменти для покращення психічного стану та відстеження циклу.

Що стосується фітнесу, то обидва пристрої підтримують однакові показники активності, включаючи нові метрики для їзди на велосипеді, які з’явилися в watchOS 10. метрики.

Вплив на навколишнє середовище

Під час презентації нових Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 компанія Apple оголосила про значну подію. Вперше деякі комбінації корпусів та ремінців Apple Watch стали вуглецево-нейтральними.

Для виробництва цих пристроїв тепер використовується 100% перероблених матеріалів, включаючи рідкісноземельні елементи. Це значний крок у бік зменшення вуглецевого сліду та просування більш стійкого майбутнього. Ці покращення торкнулися і дворічної моделі Apple Watch SE.

Ціна та відмінності

Apple Watch Series 9 доступні у версіях GPS та GPS + Cellular, їх ціна починається з $399 та $429 відповідно. Варіанти з нержавіючої сталі коштують дорожче.

З іншого боку, Apple Watch SE, доступні тільки в алюмінієвому корпусі, мають менше функцій і, відповідно, трохи дешевше – від $249 за GPS і $279 за модель GPS + Cellular.

Що вам більше підходить?

Якщо для вас головним пріоритетом є бюджет, то Apple Watch SE – найкращий варіант, оскільки він дозволить вам заощадити як мінімум 150 доларів. Однак, вибравши цю модель, ви позбавляєтеся деяких ключових функцій, таких як більші та якісні дисплеї, більше показників здоров’я, можливість вибору нержавіючої сталі та багато іншого.

Тим не менш, менш дорога модель не поступається у багатьох функціях Apple Watch Series 9. Вона сумісна з watchOS 10, має ті ж функції відстеження стану здоров’я, практично ідентичні фітнес-опції, водонепроникність 50 м, час автономної роботи до 18 годин та багато іншого .

Якщо у вас є гроші і ви хочете отримати найкращі Apple Watch, вибирайте Apple Watch Series 9. Але якщо ви хочете щось легше для вашого гаманця, Apple Watch SE – фантастична недорога альтернатива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.