Новий Xbox стане “найбільшим технологічним стрибком в історії” завдяки ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі ігрової індустрії настають великі зміни. Microsoft, один з найбільших розробників програмного забезпечення, планує зробити справжній прорив за допомогою штучного інтелекту.

Як повідомляє Windows Report, у витоку листа президента Xbox Сари Бонд йдеться про те, що компанія активно працює над новим поколінням ігрових консолей, роблячи ставку на технологію Gaming AI. Це обіцяє стати найзначнішим технологічним стрибком в історії ігрової індустрії та значно спростити процес розробки ігор.

З чуток, у розробці нової консолі бере участь компанія AMD, а принцип роботи буде схожий на технологію NVIDIA DLSS, яка підвищує продуктивність і якість зображення. Інтеграція штучного інтелекту очікується і на програмному рівні. Його впровадження в DirectX 12 або DirectX 13 надасть розробникам доступ до передових інструментів для оптимізації та створення відеоігор. Наприклад, вдосконалений API Work Graphs дасть змогу створювати ігри з небаченим раніше рівнем деталізації та інтерактивності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що вихід нової консолі Xbox відбудеться у 2028 році. Ця подія обіцяє стати справжнім проривом в ігровій індустрії та відкрити нові горизонти для розробників і гравців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.