Перший погляд на телевізори LG 2024 року: Оновлення OLED-матриці G4 і приємний сюрприз від webOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я тільки що отримав докладне уявлення про кращі телевізори LG 2024 року, і я маю хороші новини, новини краще і один приємний сюрприз, який, я думаю, дуже порадує деяких з вас.

Я відвідав компанію LG в її американській штаб-квартирі в Нью-Джерсі, щоб познайомитися з деякими з її найцікавіших продуктів 2024 року і отримати більш докладну інформацію про них. Я досить глибоко вивчив LG G4 OLED, мигцем глянув на C4 OLED, отримав по голові від флагманського 4K QNED mini-LED TV, поспілкувався віч-на-віч з главою команди LG по webOS і – скажімо так – до кінця цієї статті я, можливо, зроблю з деяких із вас фаната webOS.

Перш ніж я продовжу, скажу, що у цій поїздці я не проводив жодних вимірів – їх ніхто не проводив. Але я зміг порівняти G4 з торішнім G3, також у лінійці були Sony A95L та Samsung S95C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

LG G4 OLED

Давайте одразу перейдемо до G4 OLED, добре? Тому що, друзі, я вражений.

Почнемо з того, що ми не багато говоритимемо про яскравість. Звичайно, LG з гордістю відзначила, що G4 на кілька відсотків яскравіший, ніж B4 початкового рівня. І вона обережно уточнила, що більшість приросту яскравості G4 припадає на HDR-зображення, чого ми і очікували.

Але найкраща новина про новий G4 – це не нові рекордні показники яскравості. Я знаю, що ми любимо радіти таким речам – ми звикли до цього, оскільки останні кілька років чекали, що OLED-дисплеї стануть досить яскравими, щоб чудово виглядати як у світлих, так і темних кімнатах. Але ми вже досягли цього рубежу. G3 став тією революцією, на яку ми чекали, коли справа дійшла до яскравості. Будь-які покращення яскравості в G4 будуть досить незначними – і це чудово.

LG додала кілька нових налаштувань, які, як мені здається, виділять G4 OLED серед решти всіх OLED.

Але, як я вже сказав, яскравість G4 – це не новина. Отже, чому варто радіти? Насправді досить багато. Це стало справді приємним сюрпризом, тому що більшість того, що я дізнався на цьому заході, не висвітлювалася на CES.

Оглядаючись на LG G3 OLED, я сказав би, що було сім дрібниць, які, як я сподівався, будуть поліпшені в G4. Я радий сказати, що, схоже, ми отримали близько 6,5 із семи. Крім того, LG додала кілька нових налаштувань, які, як мені здається, виділять G4 OLED серед решти OLED-телевізорів, що виходять цього року.

Перше, що було покращено, це те, що 55- та 65-дюймові LG G4 тепер поставляються з підставкою – не настінним кріпленням – у комплекті. LG каже, що дізналася, що більшість людей, які купують 55- та 65-дюймові моделі, хотіли б мати в коробці підставку, а не настінне кріплення без зазору. Отже, бажання виконане. У 77- та 83-дюймових моделях ви, як і раніше, отримуєте настінне кріплення без зазору в коробці замість підставки. Підставка, що постачається з моделями 55 та 65 дюймів, утримує телевізор у вертикальному положенні. Більше ніяких нахилів назад, як у G3.

Друге поліпшення – 83-дюймовий G4 тепер оснащений панеллю MLA, тому він має таку ж яскравість, як і 55-, 65- і 77-дюймові моделі, і навіть більше – адже він більше.

Наступним покращенням, яке я помітив, стало покращення колірного зсуву на трьох переглянутих зразках. Раніше на великих білих ділянках можна було побачити фіолетові кільця. На цей раз я цього не помітив. Що стосується смуг на панелях, то на 83-дюймової моделі, яку я розглядав, їх було небагато, але панелі виглядали досить чистими.

Четверте покращення полягає в тому, що, схоже, трохи покращився перебір кольоровості поблизу чорного. Нам не вдалося перевірити це досконало, але колега YouTuber і найкращий калібрувальник Classy Tech Calibrations запустив пару сцен, які, на мою думку, мали спровокувати цей ефект, і на G4 він виглядав краще, ніж на G3. Я не думаю, що для більшості людей це буде великою перевагою, але для суперприскіпливих ботаніків це ще одна річ, якою можна вразитися.

Наступним пунктом є яскравість кольору в ігровому режимі LG. У своєму огляді я на це особливо не скаржився, оскільки не є великим любителем ігор, і, щиро кажучи, мені здавалося, що ігровий режим G3 виглядає досить добре. Але компанія Classy Tech Calibrations стверджувала минулого року, що яскравість кольорів у HDR-іграх у G3 краще в режимі “Кінорежисер”, ніж у режимі “Гра”. Хоча ми не змогли виміряти це, суб’єктивно яскравість кольорів у режимі “Гра” на G4 була невідмінна від режиму “Кінорежисер”.

Вся яскравість кольорів, жодних затримок.

Ось так, геймери. Вся яскравість кольорів та жодних затримок. І коли ми заговорили про ігри, G4 тепер пропонує перемикач автоматичного режиму низьких затримок (ALLM), щоб ви могли відключити або включити ALLM на рівні телевізора. Також є перемикач для частоти оновлення 144 Гц, що цікавий тільки для висококласних ПК-геймерів, але він є.

Шосте покращення, яке я відзначив, – деталізація квітів і тіней за низької яскравості стала виглядати краще. Я чув, що це було пріоритетом для LG, тому що про це йшлося в декількох оглядах, хоча, чесно кажучи, я думаю, що це в основному відеопрофесіонали, які можуть сказати про це поза порівняння пліч-о-пліч, і, ну, ви знаєте , як я належу до порівнянь пліч-о-пліч.

Нарешті, є постеризація – чи галаслива блочність, – яку ми спостерігаємо, коли G3 виходить із чорного кольору. Згадайте сцену, в якій чорний колір згасає, – ось де це буде найпомітніше. Це все ще відбувається, але я думаю, що більшість глядачів цього не помітять. Це потребує більш глибокого тестування, тому це питання стоїть у списку для мого огляду, як тільки я його отримаю, що, як я розумію, має відбутися дуже скоро.

У телевізорі є ще багато нового, про що я зараз докладно розповім, але перш ніж перейти до справи хочу сказати, що, схоже, цілком ясно, що LG хоче перемогти в телевізійному змаганні цього року. Більше того, те, що LG зробила для G4, є настільки очевидним прикладом того, як телевізійний бренд реагує на відгуки професіоналів та споживачів, наскільки я бачив за останні 15 років. І я думаю, що LG заслуговує на велику подяку за це.

Окрім щорічних покращень є кілька нових функцій, які, на мій погляд, виділяють G4 серед решти OLED-телевізорів, що виходять цього року. Одна з них – нова професійна настройка у розділі яскравості HDR у налаштуваннях зображення.

Це нове налаштування – його цілком доречно назвати “професійним”, оскільки його дійсно краще залишити фахівцям – дозволяє користувачам налаштовувати криву тонального відображення HDR у телевізорі. При встановленні повзунка в положення “високий” користувач побачить зображення, в якому яскраві елементи будуть настільки яскравими, наскільки телевізор може їх зробити, але за рахунок деталізації цих яскравих областей.

Якщо встановити повзунок у нижнє положення, телевізор покаже всі деталі, які можна побачити у цих яскравих сферах, але за рахунок інтенсивності яскравості.

Наприклад, якщо контент містить зображення місяця на задньому плані, це налаштування, встановлене на високий рівень, зробить місяць дуже яскравим, але він буде виглядати просто як яскрава кругла куля, і ви не зможете розглянути такі деталі, як темні кратери на поверхні місяця. Якщо ж встановити повзунок на низький бік спектру, то регулювання трохи знизить інтенсивність яскравості місяця, але глядач отримає зображення місяця з чітко окресленими краями та добре видимими кратерами.

Налаштування розбите на контент з яскравістю 1 000 нит – це більшість HDR-контенту; 4000 нит – все, що знаходиться між 1000 і 4000; і до 10 000 нит.

Про те, як це працює, я розповім у повному огляді, але це налаштування – велика частина того, що робить G4 найгнучкішим OLED-телевізором для перегляду HDR10-контенту, який я знаю.

Що стосується HDR-контенту Doby Vision, то в G4, як і принаймні в C4, тепер є режим Dolby Vision Filmmaker, який є найпростішим способом отримати враження від Dolby Vision у тому вигляді, в якому його задумав творець. Жодного згладжування рухів, ніякого надмірного посилення яскравості – просто опція в один натиск для пуристів зображення.

Зрештою, я вважаю, що G4 вартий того, щоб ним захоплюватися. На даний момент залишається лише намагатися знайти дірки в його характеристиках, але я вже впевнений, що цього року цей телевізор отримає майже загальне визнання. LG знову хоче стати королем OLED-телевізорів, і, чесно кажучи, вона має всі шанси повернути собі цю корону.

LG C4 OLED

Що стосується C4 – чесно кажучи, мені не вдалося побачити, як він працює. Ми зняли багато відеоматеріалів про те, як красиво він виглядає в демонстраційному залі LG, але в кімнаті, де я знаходився більшу частину заходу, C4 був встановлений тільки як частина демонстрації пліч-о-пліч з Samsung S90C, щоб довести, що його реалізація антивідблиску технології наводить на кращий рівень чорного, коли світло падає прямо на телевізор. Я розумію, що намагалася зробити LG, але, чесно кажучи, я думаю, що будь-хто, хто виводитиме з себе антивідблиску технологію Samsung, отримає по заслугах, коли S95D почне надходити в продаж.

До речі, я знаю, що я в меншості з приводу антивідблиску технології S95D. Я спокійно ставлюся до своєї позиції і чудово розумію, що скоро мені доведеться її підтвердити. Подивимося, що з цього вийде.

Отже, я збираюся розповісти дещо про webOS від LG, що, гадаю, деяким з вас буде цікаво почути. Але насамперед я маю згадати, що LG QNED90 – флагманський 4K міні-світлодіодний телевізор компанії – виглядає досить здорово. Я, безперечно, отримаю його на огляд. Я не хочу поки що передбачати, що він може стати хітом продажу, але… він виглядав дуже добре. Просто так.

WebOS

Тепер про webOS: під час однієї з презентацій LG, коли вона розповідала про всі покращення webOS 24 та обіцянку випускати оновлення протягом як мінімум п’яти років, я тільки й робив, що шукав рекламу.

Ви можете підключити телевізор до інтернету і не дивитися рекламу.

Якщо ви не бачили дві мої нещодавні статті про купівлю Walmart компанії Vizio і про те, як лопнув міхур “золотого віку стрімінгу”, то коротко можна сказати, що я витратив деякий час, скаржачись на те, що реклами в контенті тепер можна очікувати, але реклама на телевізорі чи в інтелектуальній потоковій ОС? Це вже занадто.

Отже, я дивився на webOS дуже критичним поглядом, і те, що я помітив, це не тонна реклами. Я подумав, може телевізор не підключений до інтернету, але він підключений. Потім я подумав, що це бета-версія останньої версії програмного забезпечення, але вона була готова до запуску. Ні… Я не бачив реклами, бо її було не так багато.

Тому я запитав, чи можна відключити рекламу, і, на мій подив, відповідь виявилася позитивною! Ви можете підключити телевізор до Інтернету та дивитися без реклами. Тобто так! Молодці, LG!

Моє питання привернуло увагу, і наступного моменту я вже розмовляв з главою webOS і дізнався ще більше. Коротка версія така: LG дійсно показує рекламу контенту – передач та фільмів, які ви можете захотіти подивитися. Однак партнерська програма LG з роздрібної реклами – це не зовсім те, що вона переслідує.

Я б додав LG webOS до списку кращих рекомендацій для перегляду телевізора, який не просто рясніє рекламою.

Будучи преміальним телевізійним брендом, LG не так сильно покладається на рекламу для свого нижнього кордону. Вона робить необхідну маржу на своїх телевізорах і не прагне витягувати з покупців ще більше грошей після придбання телевізора.

Ми говоримо про те, що Apple TV – один із останніх телевізорів без реклами. Так ось, я б додав LG webOS у свій топ рекомендацій для телевізійного досвіду, який не просто рясніє рекламою. Це дуже важливо. Я з нетерпінням чекаю на можливість побачити, якими будуть нові можливості webOS, коли я отримаю перші пару телевізорів LG».

Висококонкурентний флагманський OLED-телевізор, несподіваний учасник ринку міні-LED та платформа смарт-ТВ, яка знову здобула моє розташування. Непоганий початок 2024 року для LG. Залишилося тільки отримати оглядові екземпляри, і ми вирушимо на перегони. Хороша новина полягає в тому, що чекати доведеться недовго!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.