Чому не варто купувати нові Apple Watch Series 9 і Watch Ultra 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пройшло вже більше півроку з моменту виходу Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2, а вони, як і раніше, вважаються двома кращими смарт-годинами на ринку. Однак є дві вагомі причини, через які ви можете не захотіти купувати жодну з цих моделей.

Цими причинами є Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra першого покоління. Саме так – покупка Apple Watch 2022 замість більш нових моделей може стати для вас найкращим вибором.

Чому зараз найкращий час для покупки старих Apple Watch

Apple зробила стандартною практикою випуск нових Apple Watch щоосені, за винятком менш дорогої серії Apple Watch SE, яка оновлюється кожні два роки. Коли з’являються нові Apple Watch, старі моделі знімаються із виробництва. В останньому випадку Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 замінили Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак те, що Apple зняла ці моделі з виробництва, не означає, що ви не можете їх придбати. Наприклад, сторонні рітейлери, такі як Best Buy і Amazon, як і раніше, продають моделі Apple Watch Series 8 і Apple Watch Ultra. Більше того, вони доступні з величезними знижками порівняно з початковою ціною та порівняно з поточними моделями.

Якщо добре пошукати, то, можливо, вам вдасться знайти нові Apple Watch Series 8 або Apple Watch Ultra. Однак знайти “оновлені” або “сертифіковані відновлені” продукти набагато простіше, і на них ви знайдете найбільші знижки.

Що стосується оновлених Apple Watch на Amazon, то найкраще вибирати ті, які відзначені як “Оновлені Преміум”. Це найкращий годинник, який пропонує Amazon, і на них діє річна гарантія Amazon Renewed Guarantee. Гарантія на годинник Apple, позначений просто як “Renewed”, становить 90 днів.

В Best Buy шукайте моделі з позначкою Geek Squad Certified Refurbished. Такий годинник має 90 днів безкоштовного захисту (за продовження гарантії можна доплатити).

Ціни та наявність відремонтованих Apple Watch Series 8 та моделей Apple Watch Ultra першого покоління можуть змінюватись в залежності від продавця. В даний час 41-міліметрові Apple Watch Series 8 доступні на Amazon зі знижкою за ціною близько 248 доларів, що на 150 доларів менше за початкову ціну. Модель 45 мм також доступна на сайті за ціною близько 300 доларів, що на 130 доларів дешевше. Оновлені моделі Apple Watch Ultra, що спочатку коштували $799, можна придбати на Amazon за $499, заощадивши при цьому $300.

Чи є мінуси у купівлі старих моделей?

Apple надає один рік захисту обладнання на нові Apple Watch. Купуючи Apple Care+, можна продовжити термін дії цієї гарантії до трьох років лише за $79. Однак якщо ви вирішите купити відновлену або оновлену модель Apple Watch через третіх осіб, на неї не поширюватиметься цей захист. Це може стурбувати деяких потенційних покупців. Тим не менш, гарантії сторонніх виробників та цінові знижки можуть зменшити цей неспокій.

Ще два моменти, які слід враховувати перед покупкою відновленої моделі, – це апаратне та програмне забезпечення. І те, й інше здебільшого сприяє більш старим моделям.

З точки зору апаратної частини, між Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra мало помітних відмінностей у порівнянні з новими моделями. Apple Watch Series 9 оснащені покращеним чіпом і яскравішим дисплеєм, ніж Apple Watch Series 8. Однак покращений чіп не обов’язково призводить до збільшення часу автономної роботи. Однак він дозволяє трохи покращити продуктивність та прискорити завантаження програм.

Apple Watch Ultra 2 також мають покращений чіп і яскравіший дисплей, ніж попередня модель. Крім того, в них удвічі більше пам’яті, що може бути важливим для тих, хто любить зберігати на зап’ясті пісні та подкасти. В іншому, ймовірно, більший обсяг пам’яті не має великого значення. Режим низького енергоспоживання в новій моделі збільшився з 60 до 72 годин, що приємно, але знову ж таки, можливо, це не те, що вас хвилює.

Що стосується програмного забезпечення, то тут різниці між старими та новими моделями Apple Watch ще менше. Нові моделі, наприклад, пропонують нові жести і завдяки чіпу S9 дозволяють використовувати Siri на самому пристрої. Більш ранні моделі вимагають підключення до Wi-Fi або мережі для роботи з голосовим помічником.

Варто також відзначити, що нові та більш ранні моделі пропонують однакові функції фізичних вправ та оздоровлення.

Якщо ви шукаєте смарт-годинник, який отримуватиме оновлення програмного забезпечення протягом багатьох років, Apple Watch – відмінний вибір. Компанія Apple відома своїми щедрими оновленнями програмного забезпечення, і Apple Watch – не виняток.

Навіть старі моделі Apple Watch, випущені в 2018 році, можуть отримати останнє оновлення watchOS 10, а це означає, що ви зможете користуватися найновішими функціями та покращеннями незалежно від того, яку модель ви оберете. Це чудова новина для тих, хто хоче інвестувати в Apple Watch, оскільки це означає, що ви можете розраховувати як мінімум на п’ять років безкоштовних оновлень програмного забезпечення незалежно від вибраної моделі.

Неважливо, чи розглядаєте ви Apple Watch Series 8, Series 9 або навіть Apple Watch Ultra або Ultra 2, ви можете бути впевнені, що отримаєте ту саму підтримку та оновлення. А оскільки технології продовжують розвиватися, ви можете виявити, що готові перейти на новішу модель ще до того, як ваші нинішні Apple Watch застаріють.

Підсумок

Якщо ви знаходитесь на ринку Apple Watch, варто розглянути Apple Watch Series 8 або Apple Watch Ultra – це відмінні варіанти, навіть якщо вони оновлені або відремонтовані. Звичайно, ви можете отримати не найсучасніший процесор чи дисплей, але хіба це має значення, коли ви економите цілих 300 доларів і отримуєте практично ідентичні смарт-годинники? Я сказав би, що ні.

Якщо ви все ще не зважилися на покупку старих Apple Watch, пам’ятайте, що іноді ви можете знайти останні моделі за зниженими цінами, особливо на Amazon. А з урахуванням очікуваного приблизно через півроку виходу Apple Watch Series 10 і Apple Watch Ultra 3 ціни на поточні моделі можуть ще більше знизитися в найближчі місяці.

Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 залишаються чудовими смарт-годинниками – у цьому немає жодних сумнівів. Проте, для досвідченого покупця може бути вигідним не купувати нові моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.