Найкращі розумні годинники Xiaomi 2024

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайській компанії Xiaomi не потрібна реклама. Виробник випускає не тільки відмінні смартфони, а й популярні моделі розумного годинника. Вони коштують дешевше за аналогічні пристрої від Samsung або Apple, але при цьому не відстають від них у технічних можливостях. Сьогодні ми підготували топ-5 смарт-годин компанії Xiaomi та її суббрендів. Всі ці моделі актуальні та продаються у 2024 році.

Xiaomi Watch 2 Pro

Це один з найвдаліших флагманських годинників компанії. Компанія розпочала випуск преміальних моделей ще у 2014 році, але не всі вони виявлялися успішними. Головна проблема полягала у використанні ексклюзивної операційної системи без можливості встановлення сторонніх програм. З випуском Xiaomi Watch 2 Pro ситуація змінилася. Вони працюють на Wear OS, тому користувачі можуть завантажувати програми з Google Play.

Xiaomi Watch 2 Pro отримали корпус із нержавіючої сталі. Зовні пристрій нагадує класичний наручний годинник. У гаджет вбудували AMOLED-екран діагоналлю 1,43 дюйми роздільною здатністю 466 х 466 пікселів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За продуктивність гаджета відповідає чіп Snapdragon W5+ Gen 1. Відмінне технічне рішення на момент випуску моделі. Процесор забезпечує швидкий запуск та стабільну роботу всіх додатків.

Годинник за замовчуванням має відмінний набір базових можливостей. За допомогою додатків, що додатково встановлюються, їх можна розширювати. У перелік стандартних функцій годинника входять вимірювання пульсу і температури тіла, аналіз якості сну з виділенням циклів, контроль рівня кисню, визначення стресу. Також користувачі знайдуть більше 150 тренувальних режимів, тому проблем із підбором відповідного виду активності не буде.

З функціями зв’язку теж повний порядок. Xiaomi Watch 2 Pro дозволяють відповідати на телефонні дзвінки та здійснювати їх. Для цього в годинник вбудовані мікрофон і динамік непоганої якості. Пристрій підтримує eSIM та оснащений NFC-модулем для безконтактних платежів.

Великий набір функцій потребує багато енергії. При активному використанні годинника заряджати їх доведеться кожні 1-2 дні. Для цього в комплекті є безконтактний майданчик. Її можна підключити до будь-якого блоку живлення чи комп’ютера.

Xiaomi Watch S1 Active

Це преміальна модель розумного годинника від китайського виробника. У пристрій встановлений AMOLED-дисплей діагоналлю 1,43 дюйми. Набір функцій цього гаджета теж чудовий, а коштують вони при цьому близько 4 999 грн. Xiaomi Watch S1 Active виглядають дуже гармонійно. Корпус виготовлений з поліаміду і має матову поверхню. На його фоні виділяється стильний металевий обідок.

Гаджет працює на операційній системі Wear OS від Google. У годинник вбудовано безліч різних датчиків для відстеження пульсу, температури тіла, якості сну та інших параметрів. Користувачам Xiaomi Watch S1 Active є близько 120 режимів фізичної активності. У пристрій вбудовано кілька систем навігації – GPS, Глонасс, Galileo. Є підтримка безконтактних платежів завдяки модулю NFC. За допомогою годинника можна приймати та здійснювати телефонні дзвінки.

Для користувачів, які не готові витрачати більше 10 000 гривень на покупку такого гаджета, Xiaomi Watch S1 Active стане чудовим варіантом. Це преміальний годинник з відмінним набором функцій та можливостей.

Amazfit GTS 4

Це хороший розумний годинник з відмінним дисплеєм, вологостійким корпусом, безліччю датчиків та різноманітними режимами тренувань. Amazfit GTS 4 оснащені досить великим AMOLED-екраном на 1,75 дюйми. Це чіткий та барвистий дисплей, на якому добре читається будь-яка інформація. Корпус зроблений із пластику, але має алюмінієву рамку з боків. Зовні Amazfit GTS 4 нагадує смарт-годинник від Apple.

Гаджет працює на ОС Zepp OS 2.0. Вона дозволяє завантажувати нові циферблати та різні програми, але доступу до софту з Google Play користувачі не мають.

Amazfit GTS 4 забезпечують добрий рівень моніторингу здоров’я. Вони контролюють частоту серцевого ритму та дихання, рівень стресу та вміст кисню. За даними годинник аналізують якість сну. У пристрій вбудовано понад 150 спортивних режимів, що робить його чудовим супутником для всіх активних людей.

З автономністю у цих годинників теж повний порядок, але вона сильно залежить від інтенсивності використання гаджета. Виробник стверджує, що на одному заряді батареї пристрій може працювати до 8 днів. На практиці годинник розряджається швидше. З увімкненими функціями відстеження стану здоров’я акумулятора вистачає на півтора-два дні. Але заряджаються вони досить швидко – менше години за годину.

Redmi Watch 2 Lite

Це смарт-годинник бюджетної категорії, який з моменту випуску почав активно розпродуватися в багатьох країнах. Пристрій отримав мінімалістичний дизайн корпусу, що нагадує пристрої Apple. Це заслуга прямокутного екрану із округленими кутами. Є лише одна фізична кнопка, за допомогою якої користувач вмикає та вимикає гаджет.

Версія Lite є бюджетною, тому в ній замість AMOLED екрана вбудований дешевший IPS. Діагональ дисплея – 1,55 дюйми. Цього достатньо для комфортного використання будь-яких програм. У гаджеті понад 100 спортивних режимів. В цілому по функціоналу смарт-годинник дуже схожий на фітнес-браслет Mi Band 6, але має одну важливу відмінність — у них є GPS-модуль. Він малює маршрут руху картою, дозволяючи точно вимірювати швидкість і відстань.

Автономність пристрою залежить від інтенсивності користування гаджетом. З кількома тренуваннями на тиждень заряду батареї вистачить у середньому на 7-10 днів. Автономність помітно знижується під час увімкнення GPS-модуля. У такому режимі годинник доведеться заряджати кожні 3-5 днів.

Redmi Watch 2 Lite – бюджетний розумний годинник. Через це в них немає NFC-модуля для безконтактних платежів і динаміка з мікрофоном для прийому або здійснення голосових викликів. Але для цього є більш просунуті моделі – ті ж Amazfit GTS 4 або Xiaomi Watch 2 Pro.

Amazfit T-Rex 2

Це друге покоління розумних годинників лінійки, орієнтованих на досить суворі експлуатаційні умови. Від повноцінних спортивних моделей гаджет відрізняється якіснішим кольоровим AMOLED-дисплеєм на 1,39 дюйма і повним набором функцій преміальних моделей. Серед них виведення повідомлень з будь-яких додатків, контроль сну, моніторинг серцевого ритму, аналіз вмісту кисню в крові та багато інших.

Зовні Amazfit T-Rex 2 схожі на попередника. Корпус виготовлений з міцного матового пластику з металевою рамкою та чотирма фізичними кнопками. Гаджет має понад 150 вбудованих режимів активності. Годинник здатний вважати відстань, час, витрачені калорії, частоту серцебиття, тренувальне навантаження та інші параметри.

У пристрої є датчики для відстеження фаз сну. Також передбачено компас та GPS-модуль для більш точного позиціонування гаджета на карті. Можна налаштувати виведення на екран повідомлень із програм на смартфоні, але можливості відповідати на дзвінки або повідомлення немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.