Чого чекати від нових Apple Watch: дизайн, медичні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фанати Apple Watch, майте на увазі: на горизонті замаячили великі зміни для ваших улюблених носимих пристроїв. 9to5Mac зібрали три ключові сфери, в яких Apple, як повідомляється, досягла значних успіхів: дизайн, моніторинг здоров’я і майбутні можливості.

Чутки говорять про повне оновлення дизайну Apple Watch, які можуть отримати назву “Apple Watch X”. У міру наближення до 10-річного ювілею пристрою Apple прагне до оновлення, яке Марк Гурман назвав “найбільшою переробкою”. Витонченіший дизайн може відрізнятися тоншим профілем і новою системою магнітних ремінців, що робить нинішні ремінці несумісними. Хоча запуск годинника у 2024 році цілком можливий, його можуть перенести на 2025 рік.

З моменту появи Apple Watch моніторинг артеріального тиску був бажаною функцією. За даними Bloomberg, цього року Apple нарешті представить цю функцію. Однак є один нюанс: первісна реалізація не буде надавати точні показання систолічного і діастолічного тиску. Натомість, подібно до функції вимірювання температури тіла, вона відстежуватиме динаміку артеріального тиску протягом певного часу. Користувачі отримуватимуть повідомлення про тенденції до підвищення і записуватимуть потенційні тригери. Хоча більш точна система вже розробляється, “до її вдосконалення ще далеко”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одне цікаве доповнення – функція виявлення апное уві сні. Функціонуючи аналогічно іншим медичним функціям, Apple Watch стежитимуть за сном і диханням, щоб виявити можливе апное сну. Наразі для діагностики апное сну часто потрібне нічне дослідження сну. Якщо Apple Watch виявляться ефективними в попередньому виявленні, це може значно поліпшити доступність діагностики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.