Нова заміна смартфонам: представлено розумний кулон із камерою і вбудованим ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлено новий гаджет, який може частково замінити смартфони. Пристрій називається Whomane’s Friend. Це розумний кулон, який є конкурентом смарт-проектора AI Pin і розумних окулярів від Ray Ban.

Ідея смарт-кулона належить інженеру Ніку Шевченку. Винахідник опублікував вихідний код переносного пристрою на GitHub, а також повідомив, що у знавця не складе труднощів зібрати такий самий кулон у домашніх умовах. Вартість усіх компонентів не перевищила 100 доларів.

У корпусі трикутного кулона ховаються: материнська плата, акумулятор з портом USB-C, кнопка ввімкнення, мікрофон і камера. Аксесуар може записувати фото і відео, записувати звук, озвучувати сповіщення, що надійшли, відповідати на запитання з інтернету. За роботу Whomane’s Friend відповідає вбудований чат-бот. Користувач може сам вибрати нейромережу, яка буде всередині кулона. Наприклад, це може бути ChatGPT.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша цікава фішка – кулон може записувати розмови під час занять або важливої зустрічі, а потім надсилати короткий переказ діалогу, щоб користувач не забув важливих деталей. Завдяки відкритому вихідному коду кулон можна оснастити майже будь-якими програмами, включно з будильниками або нотатками.

Тим часом гучний смарт-проектор AI Pin коштує 699 доларів. Щоб користуватися функціями пристрою, потрібно купити щомісячну підписку за 24 долари. Кулон Whomane’s Friend коштує в 7 разів дешевше і працює без підписок, проте вимагає навичок у збірці та наявності 3D-принтера для друку корпусу. Автор ідеї уточнив, що всі компоненти для носимого пристрою продаються на Amazon та інших майданчиках.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.